Bambulaminaattipitkäjousi 37#@29"

Uusi laminaattipitkäjousi, 37 paunaa 29 tuuman vedolla. Bambua, kiiltotuomea, cumarua ja ipeä, kahvassa lisäksi amaranttipuuta ja ipeä. Nokit valkoisesta sarvesta. Pituus 1840 millimetriä nokista nokkiin, leveys 24,8 millimetriä, nokkien tyvessä 9,9 millimetriä. Noin 30 millimetriä vastakaarevuutta. Kahvassa pellavanarupunos ja lisäksi vähän helmiäistä koristeeksi. Pintakäsittelynä Osmon vaha.

9 tykkäystä

Söpö. Jänne ei taida olla IFAA-kelpoinen, vai kuinka. Polyesterijänteen silmukat venyy esivenyttämättä sen verran, että punos harventuu rumasti…

Voi vehje noita IFAA-sääntöjä… Pellavajänne se pitäisi olla! Historiatonta menoa.

Jousi on siisti, Tuomon tyyliä. Kovin samankaltaisia jousia kun katsoo aikasempiin verrattuna. Oisko refleksiä voinut olla lisää? Noilla matskuilla ja pituudella sais hullun hyvää suorituskykyä mahdollisesti.

Nätti kepakko!

Sitten asiaan…
Oletetaan että mulla viiraa silmissä (jos näin on niin antaa olla…)

Jos taas ei niin
Oranssi) Ylälavan 2/3 ja alalavan 2/4 kohta ohdat ovat vireellä ja vedossa eri kohdista hekomman näköisiä.
Punainnen) Vedätkö ikinä joustasi tilleriä katsoessä nuolen lähtö kohdasta vai aina hiukan vierestä?
Vihreä) Oletko koskaan miettinyt lapojen itsenäistä vetoa toissinsa nähden (toinen lapa vetää hyrkemmin alas??)
Keltainen) Oletko koskaan huomannut toisen venyvä toista raskaammin? (elleptinen, ovaali/soikio,kilpimäinen, kolmion mallinen, suora kaareuma)

Samaani on puhunut ja vetäytyy takaisin vuorensa luolaan…

Ei viiraa, jousessa on noin 10 millimetrin positiivinen tilleri. Tilleripuu on tehty niin, että jousta tuetaan oletetusta kahvan tukipisteestä ja veto tulee pikkuisen sivusta. Tavoitteena on, että jousi näyttää tilleripuussa täydessä vedossa samalta kuin ampujan kädessä (punaisen “nuolen” pitäisi alkaa mustan vetoläpyskän oikealta puolelta, johon nuoli nokitetaan). Ampujan vedon epäsymmetriasta johtuen alalapa rasittuu vähän enemmän, siksi hieman positiivinen tilleri. Täydessä vedossa tuo näyttää minusta ihan kelvolliselta, varsinkin kun käytön myötä alalapa tulee rasittumaan vähän enemmän kuin ylälapa. Shamaani saa puhua lisää!

Aina voi refleksiä olla enemmän! Mutta tämä oli tilaustyö ja tehty toimivan mallin mukaan, eli sopivasti vastakaarevuutta ja luotettavuutta. Voisihan sitä tehdä testijousen, johon liimaisi 15–20 senttimetriä vastakaarevuutta mutta onko siitä lopulta mitään iloa? Hyvin ikävä virittää ja luotettavuus voi kärsiä.

Juu, ei ole, kun tällä ei ole tarkoitus IFAA:n kisoja ampua.

1 tykkäys

Tää samaani on väsynyt, käyttää liikaa sieniä ja murehtii omiaa… :laughing:

1 tykkäys

Minäkin tilleröin (pyrin) jouseni samaan tapaan kuin Tuomo. Jousen keskikohta tulee kahvaan niille tienoille, jossa paine jousikäteen kohdistuu. 10 cm kahvassa siis n. 2,5 cm ylälavan puoleisesta reunasta. Työtä tekevä alalapa on siten n. 5 cm ylälapaa lyhyempi ja tilleröin sen n. 25 cm kohdilla kahvan reunasta mitattuna vajaan sentin matalammalle kuin ylälavan. Olen huomannut, että käytössä tuo ero hiukan tasottuu virumisen myötä, joten viimeisimmissä jousissa tillerieron olen pyrkinyt tekemään liki tuota yhtä senttiä.