Bambu-”Leikkuukauta”-Bambu - Kokeilua ajan kuluksi

Aikani kuluksi päätin kokeilla, minkälainen ritsa tulee bambuselkäisestä ja -vatsaisesta laminaatista. Tanskasta tilatun mustabambun kera tuli myös jotain kolmatta bambusorttia, ikävän väristä, josta sahailin aihiot selkään ja vatsaan. Väliin muorikan leikkuulaudan loppuosa ja kahvan kohdalle vatsabambun ja ydinsäleen väliin päistään kiilaksi hiottu reilu 30 cm ”normaalia” mosobambua paksuutta lisäämään. Paketti nyt SmoothOn-liimauksessa ja kuvia sitten tuonnempana omassa ketjussa.

image

Ei tullut ritsaa, taisi tulla kanki… täyty seuraavalla mökkireissulla vähän muotoilla lapoja ja koettaa taivutttaa. Jos ei tottele, täytyy myöhemmin koettaa uudestaan ohuemmilla säleillä.

Eilen tultiin mökille pariksi päiväksi. Päätin sittenkin jatkaa tämän kangen kanssa ja vannesahasin vatsalaminaatin irti läheltä liimasaumaa. Sitten hioin ydinsäleestä bambunjämät ja liimat pois sekä ohentelin vatsalaminaattia reilusti. Uusi liimaus ja eristysnauhalla puristuksiin. Laitoin 4 mm bambutapit lapojen päihin ja keskikohtaan pitämään säleet paikoillaan, etteivät liiku sivusuunnassa. Saapas näkee…


Siis ihan vaan teippipuristin??

Jep, semmoista urheiluerkkaria, mitä lätkämailoissakin käyttävät. Bambupäre on sen verran ohut ja notkea, etten kuminauhaa viitsinyt siihen haaskata. Hyvin näkyi asettuneen, kun äsken purin teippauksen.

Eipä onnistunut tämä kokeilu. Vetäisin uudelleenliimausta väsätessä alalavan keskivaiheilta liikaa pois bambusta, tuli ylitaipuva kohta. Sen vieressä oli oli lähellä solmut sekä selkä että vatsapuolella muodostaen jäykän alueen, niin ei oikein mahtanut mitään, jotta olisi saanut tasattua taipumaa. Siirsin aihion verstaan nurkkaan.