Bambu-Cumaru-Lemonwood Carriage ELB

Viime talvena vanhan kotitalon verstaalla liimailin jokusen laminaattijousiaihion, joista kolme taisi saman tien valmistua jousiksi asti. Menneenä viikonloppuna otin käsittelyyn otsikon mukaisen aihion, kun Kittilän lonkkarimies kisatessamme (eri luokissa) ilmaisi halunsa saada perinteisemmän jousen kuitujoustensa jatkoksi. Hetken päästä täsmensi toivetta matkamalliksi. Kuvien mukainen siitä sitten tuli. Osmo-puuvahalla vähän mahongin väriä hieraisin valkoisuutta taittamaan ennen TruOil-käsittelyä. Paunoja tuli vähän enemmän kuin tilattu, mutta ei kuulemma haittaa, sillä on siitä hyötyä maastossa ja metsälläkin käyttää liki samaa paunamäärää.

5 tykkäystä

Onpas nätti jousi!

Onko tuo lemonwood oikeasti noin tummaa vai valehteleeko kuva? Entä miten kesti puristusta, tuliko myötäistä paljon?

Lemonwood on aika lailla kuusen väristä uutena pintana, kuten alkukuvista työpöydällä voi aavistella. Mörjäsin koko kepakon mahongin värisellä Osmolla ja pyyhin paperilla. Annoin sitten kuivua jonkun tunnin, ennen kuin aloin öljyä levitellä.

Raaka-aihiossa oli reilu 5 cm vastakäyrää, kuten tuolla alussa näkyy. Testiammunnan jälkeen keppi oli suora, kts. kuva tilleritelineessä ja pienen levon jälkeen palautui hiukan vastakaarelle. Saa nähdä, miten viimeinen valmiina odottava aihio käyttäytyy, jos/kun pääsen siitä tekemään omille paunoille mitoitetun jousen. On mukavaa puuta työstää noin yleensä.