Bambu-Bulletwood-Osage ELB ”buildalong”

Toisena rinnakkaisprojektina hetki sitten avaamani ketjun kaverina kasailen bambu-bulletwood-osage-palapeliä. Palapeli siksi, että osage-billetit on liimattu kahdesta jämäpalasta kumpikin niin, että sauma juoksee keskellä tulevaa jousen vatsapuolta. Nämä on sitten kahvan kohdalta naitettu yhteen V-liitoksella. Tietenkin puuta ohennettaessa aiotussa alalavassa löytyi paha oksa n. 30 cm kärjestä. Hetken pähkäiltyäni päätin tehdä osage-vatsakappleelle uudet lapojen päät ja V-liitin pätkät lemonwoodia poistetyn osagen tilalle. Voi olla jännän näköinen, kun osage ruskistuu. Kuvissa aihio etummaisena ja selventäviä kuvia V-liitoksista.

Jännä nähdä mitä tuo v-liitos tuo tullessaan. Meinaan että perinteisesti komposiiteissa sanotaan näistä v-liitoksista, että liitoskohta ei kestä ellei vatsapuolella ole sarvea (yhteensitova laminointi) tai jännepunos. Eli ajan myötä ampuessa liimaus pettää vatsasta.
Mutta koska keskilaminaatti on yhtenäinen, voi olla että tuo kestää. Rasituksethan on pienemmät ja vielä jos kärjet ei taivu niin paljon niin…

Aika näyttää, kuinka onnistui, jos selviää tilleröintivaiheesta läpi…

Bambuselkä pyöristetty ja lapojen päät viilattu 14 mm:iin.

Pudotatko vielä sit loppua kohti jonnekki 12mm hujakoille?

Juuh, kyllähän ne tuosta hoikistuvat, kun vatsapuolen muotoilu etenee.