Bambu-Bulletwood-Lemonwood ELB ”buildalong”

Omaehtoisen koronakaranteenin ajantappoprojektina, toisena niistä, koetan saada väkästettyä bambu-bulletwood-osage ELB:n. Bambu on Mikken kautta hankittua, bulletwoodia löysin nurkista sen verran, että V-liitoksella sain koristesäleen tähän ja toiseenkin jouseen ja vatsaan lemonwoodia. Kuvissa aihio takimmaisena.

2 tykkäystä

Mikäs siinä tommosia tehessä kun on noin siisti verstaskin! Tehdäänkö tuolla mukamas puutöitäkin?

Katselin noita sun ketjuotsakkeita että onkos nää tuplana, mutta olihan siellä pieni ero… Tässä tais mennä sekasin kuitenkin lajikkeet: “koetan saada väkästettyä bambu-bulletwood-osage ELB:n”.

Joo, kaksi asiaa samaan aikaan mielessä… lemonwoodia vatsassa, kuten kuva kertoo.

Jere: Päätin tällä uudella tällä uudella verstaallani panostaa siisteyteen. On puruimuri, pitkällä kurttuputkella, jota vaihtelen eri vekottimiin käytön mukaan. Ei sekään kaikkea ime, mutta aina kunkin työvaiheen jälkeen vetäisen isommat purut ko. letkulla imuriin ja viimeistelen Kärcher-imurilla päivän päätteeksi. Vanhalla verstaalla tuli tallusteltua purukerroksen päällä ja hellahallitus siitä välillä reklamoi…

Kuulostaa hyvältä. Sotkut joutuu aina kuitenkin lopulta siivoamaan, joten miksi ei sitten pienissä erissä. Ei tarvitse pölyäkään hengitellä.

1 tykkäys

Bambuselän nurkat pyöristetty ja lapojen päät pyöristetty 14 mm:iin.

Alka vatsa olla muodossaan ja taipuu sen verran, että kohta saa lyhyemmälle jänteelle. Teen sarvinokit ennen sitä, niin tilleröityy suoraan taisteluvalmiuteen. (Huom! Siirryin digiaikaan paunamittarin kanssa, jos vaikka saisi suoraan oikeisiin lukemiin vanhaan analogiseen verrattuna, joka valehteli alakanttiin reilusti.)

2 tykkäystä

Lemonstick on edennyt testiammuntakuntoon, kunhan saan loppuviikosta keskipunoksen pyöriteltyä jänteelle. Jos pysyy kasassa, niin TruOilia pintaan. Nyt näytti mittari 79 lbs @ 28”, mutta joku pauna kadonnee testinuolien myötä.





6 tykkäystä

Ja jousihan toimii ja on nyt TruOil-käsittelyssä. Testiammunnan jälkeen antoi 79lbs@28”, mutta koodaan pykälän vähemmän, kun käytössä kesyyntyy kumminkin.

Jousi valmis! Nimesin sen (vasta kolmas nimeämäni): ”Corona II”, koska se eka epidemian aikana valmiiksi tekemäni kosahti ennenaikaisesti. Nyt TruOil-käsiteltynä ja uusien testiammuntojen jälkeen mittari näytti pari paunaa enemmän, joten koodasin tämän 80-paunaiseksi. Mukavan kireä oli ampua ja vaatii jokusen treenikerran, että alkaa asento pitää.

4 tykkäystä

Hyvännäkönen tuli. Nyt on jokunen näitä sun lonkkareita nähnyt niin on herännyt muutama detail kyssäri. Mitkä mitat sulla on kahvassa ja paljonko jännekorkeus on?
Ehkä vaikuttimena on että muotoilen kohta saman henkistä keppiä… :grin:

Onko sulla muuten ollut tuommoinen suora pyramidi etuprofiili vai onko enemmän leveyttä ulkolavoissa kuin pyramidissa olisi?

Kahvan kohdalla jäykkyydestä riippuen selkäleveys 28-30 mm, ehkä himpun ylikin näissä viimeisimmissä. Kesympipaunaisissa kapeampia. Kahvan reunoista reilu 30 cm samaa leveyttä kuin kahvassa kohti kärkiä ja siitä kapenee tasaisesti nokkeihin, n. 13 mm sarven reunassa. Kahvan syvyys jotain 35 mm; ei siis läpitaipuva.

Jännekorkeus yleensä 6 1/4”, vaihteluväli 6 1/8” - 6 1/2”.

1 tykkäys

:+1: Onhan siellä puuta kahvassa.

Tonkin-ipellä sai saman mittaisen 100 paunaisen vain 25mm leveydellä, oli aika luikku kahva 25x24mm. Se tuo lemonwood vaatii vähän enemmän leveyttä. Noin muuten alan ymmärtää kuinka mukava kapeakahvaisella jousella on tauluun nakuttaa.

2 tykkäystä

Haluaisikos joku tästä voimailuvälineen? On jäänyt käyttö vähiin, kun himpun jäykemmät Stratocaster-sisarukset ja viimeisimmät osage-vatsaiset menivät ohi. Laittakaa kiinnostuneet YV lisätietoja saadaksenne. Nippu nuolia kuuluu myös kokonaisuuteen.

3 tykkäystä