Bamboo-vaahtera jousi

Kun kerran aika paljon noita bambooita on, aattelin kokeilla tehdä ekaa kertaa laminaattijousta. Meikäläisellä on suorasyista paksua vaahteralankkua, metrin pätkä, joten otin parit pätkät siitä, ja liimasin ne W-splicilla yhteen.

Ainaki 10cm liimaväliä siinä on, ja pistän kuitenkin niihin molemmin puolin jotai power-lamellin tapaista , muuten vaan vahvistaaksen tota liimattua splicia myöskin. Mitä ny niihin puuta tässä on, katajaa, vaahtera, tammi, ym. (Koitan siistiä tota yhtä palaa vielä.)

Pituutta ainaki jotai 180cm. Pyramidijousen tapaista teen, sen verran ohut toi vaahtera on, jotan jätän paksuutta bamboon. En tiiä pistänkö mitään muuta, kun sen yhen siivun ja kahvan, ei mitää tämmösä ipejä, lemonwoodeja tai muutakaa oo.

Bamboota on sillai karkeesti tilleröity, huomioiden että kahvan kohdalle tulee massaa kanssa ja että siitä tulee paksumpi ton ohuemman vaahteran takia, tilleröidä jälkeen päin kun on liimattu. Muuten tasainen. (Ja noi ‘nodet’ katottu, että alkaa keskeltä)

Muuten tasainen, vähän hiottu liimapinta, paitsi ton powerlamellin kanssa vähän ongelmaa saada tasaisesti laskeutuu. Pitempi pala ois ehkä pitäny tehdä, mutta muuten OK.

1 tykkäys

Välilaminaatti kannattaa tehdä vaivalla. Kun osat on liimattu yhteen, ainoa tapa jäykistää kahvaa on liimata päälle palikka ja tapittaa läpi. Rasitusta kuitenkin tulee, kun olet kaventanut kahvasta.
Pidempi laminaatti olisi hyvä, mutta voihan laittaa yhden lyhyen (kuten olet jo laittanut) ja toisen pidemmän päälle.

Voikos tota edesauttaa pidemmällä vatsan puoleisella välilaminaatilla?

Siis nimenomaan sillä. Koska vatsan päältä palikka repeytyy irti, puristusvoima taipuvassa jousessa on niin suuri.
Mitä pidempi välilaminaatti on, sitä helpompi on rakentaa paksuutta kahvan kohdalle. Mutta samalla pitää varoa että lavat eivät tule kahvan vierestä liian paksuiksi.

Sille on syynsä, miksi moderneihin lasikuitujousiin liimataan vatsa osittain kahvan päälle…