Arktiset jousentekijät

Ja siitä sitten vaan jokainen pohjoisten tekijöiden tuotoksista lukemaan.
Jätkä saa just nyt vähän erinäköistä palautetta Atarnin face sivulla :slight_smile:

https://www.jef.ee/index.php/journal/article/view/167?fbclid=IwAR29zzLYYUjvv_Bzs9fLQUdBL-y3tYTWMQhKhnwZfZvj24YhnzcSlKRFCks

1 tykkäys

Kiinnostava artikkeli mutta nyt en ihan tajunnut tuota Atarnin facebook-keskustelua. Tosin, eipä se siltä edes vaikuttanut, että siinä olisi ollut mitään järkevää tajuttavaa. Jotenkin vaikutti, että tartuttiin johon mitättömään epäoleelliseen kohtaan, kuten yleensä tapana tuntuu olevan.

Mies on aika hyvin jo lynkattu…
Joo siis pää pointti oli siis se että artikkelin kijoitaja yritti vähän sivu huomiona todistaa että “Horsebow” olisi joten kin koko naan muokannut aasian sekä jostain kumman syystä ymmärtääksini myös amerikan jousen uudestaan. En minäkään ihan kartalla pysynyt :slight_smile:

Artikkelissa mainitaan tasan kaksi kertaa sana “horse”. Toisessa niistä sanotaan seuraavasti: “The Manchu bow was made with a bamboo core, horn belly, sinew backing and wooden tips and handle. These bows were capable of propelling heavy arrows with great force but due to their size not suited for use on horseback.” Irrallisesta, pienestä kommentista, joka ei liittynyt aiheeseen oikein mitenkään, revitään sitten “ilo” irti. Artikkelin olennaiset asiat sivuutetaan täysin mutta ehkä se viittaa vain siihen, että asiasisältö oli muuten kunnossa.

Elämä on pelkkää kritiikin hallintaa :slight_smile:

Ihan sekasin koko ukko.

Artikkelissa näytti olevan jonkin verran tuttuakin juttua, pitäisi pikkuhiljaa se oma ugrilaminaatti saada työn alle…