Ampumismatka

Mikä on maksimi matka millä lähdette ampumaan pienriistaa ja sitten sama kysymys isommalle määrälle ruokaa ja hyötytavaraa?

1 tykkäys

Siinä 10 m paikkeilla, riippuen esteettömyydestä.

Oikea vastaus on, että maksimimatka on se, jolta ampuja kokee osuvansa kohteeseen tappavasti. Kuluneella kaudella pisimmät pienriistaosumani lähtivät 27 metristä, mutta se on täysin poikkeuksellista ja pitkän ja perusteellisen harjoittelun ja välineiden tuunauksen tulosta. 18 metrin sisällä ollaan, 90 % ajasta.

1 tykkäys

Kiitos! Eli kun harjoittelen ja tulen oppimaan ampumaan tarkasti 25m, niin sillä pääsee pitkälle.

Suurin osa riistalaakeista on 15m alle. Jopa ihan 6-8m jos vaan mahdollista. Tälläsin viimetalvena jousijahdissa kyllä yli 50m kaarenkin rusakon nenän eteen. Jos ois siitä Haavikko tullut niin koiralla ois haettu.

Yleensä alle 15 m. Valitettavasti en mitannut sitä matkaa, jolta aikoinaan ammuin pellolla juoksevan fasaanikukon. Yksi nuoli meni ensin ohi ja harkitsin hetken, että kannattaako enää yrittää. Se oli kaukana ja menossa parhaalla vauhdilla pois päin. Ajattelin, että eipä siinä paljon häviä, jos vielä yrittää. Ammuin ilman paineita rennosti ja sehän osui. Matka saattoi olla lähemmäs 40 m. Olin siihen aikaan niin primitiivinen, ettei tullut mitatuksi matkaa askelinkaan.

2 tykkäystä