Ammuntapäiväkirja

Aijai, harmin paikka…taas!

Kun ei viikolla pääse ampumaan niin taas paikattiin viikonloppuna tosissaan. 8h ampumista josta 3kpl american roundia ja erikseen sitten 50 ja 60 jaardia. Alkaa osumaan!
Ennätys siirtyi pykälän eteenpäin, nyt 234 pistettä sovellettu ar 80cm tauluun (30y,40y,50y).

Ammuinpa sen jälkeen vielä sitten oikeilta matkoilta 40y, 50, 60y ja osuipa sitä vaan niinkin. 184 pistettä.
Mitä tuo olisi sitten 120 cm taulussa, 250p?
Tuntuu muuten hyvältä kun alkaa niitä ysejä tulemaan 60 jaardilta noinkin pieneen tauluun.

On varmaan 300 pistettä laitettava tavoitteeksi american roundiin… Vai lähteekö liikaa laukalla, 250p sitten.

2 tykkäystä

Jösses sentään! Ihan pro-meininkiä. Älä nyt ylikuntoon ajaudu.

Voisinpa heittää vedon - ammut 300–330 pistettä - jos ennustin oikein, niin saan sinulta Fazerin hyvän suklaalevyn ja jos ammut 330 tai yli, niin saat minulta Fazerin suklaalevyn. Vai tuplataanko vai peräti triplataan panos?

Ihan ensimmäisessä American roundissa ammuin toiseksi tuloksella 293 pistettä ja kisaan asti pisin ikinä ampumani matka oli 40 jaardia. Nuolet oli lankusta sahatuista aihioista itse pyöristetty, spinestä olin silloin jotain kuullut mutta siihen se virittäminen jäi. 40-paunainen bulletwood-lonkkari. Rane voitti tuloksella 332 pistettä. Sinun tulos menee siihen väliin, 300–330 pistettä…!

Mukava keli kun alkaa olemaan niin mikäs siinä ampuessa.

Otetaan vaan fazeri-veto, yhdellä levyllä nyt alkuun. 330p kuulostaa paljolta…

Tuo ensimmäinen AR kuulostaa jo hyvältä. :slight_smile: Pitäisiköhän sun palata noihin tunnelmiin? Mulla on kaikki nuolet käsin lankuista höylittyjä. Ja 35 paunainen ritsa.

Kisakalustolla ammuntaa vain 60 jaardilta, yhteensä 100 laukausta. Keskimäärin 5/6 nuolta oli pisteillä, aika tasaisia sarjoja, keskimäärin 22–28 pistettä. Tässä paras sarja, siitäkin yksi nuoli livahti pienen hätäilyn takia sivulle. Korko oli keskimäärin kohdallaan mutta jonkin verran nuolet vetivät vasemmalle, jotain pientä häikkää linjauksessa. Kun malttoi keskittyä, niin sivusuuntakin toimi hyvin.

Mistä muuten tietää, että on harjoitellut liian vähän? Jousiammuntapakan päälle ilmestyy linnun pesä… Ammuin ensimmäisen laukauksen 60 jaardilta, meni vähän yli ja osui pakan yläpuoliseen ohueen lipareeseen, jonka tarkoitus on siis pysäyttää yli menevät nuolet. Ihmettelin, että miksi räkättirasta lähti rääkäisten pakan takaa lentoon ja totesin, että pakan päällä on pesä. Nuoli oli noin 30 sentin päässä pesästä… Sen jälkeen ammuin paremmin ja pyrin osumaan keskelle maalia! Onneksi räkättirastas ei ole kovin herkkä pienillä häiriöille, tuossa tulee ammuttua nyt ehkä 2–3 kertaa viikossa, American roundin jälkeen tuleekin taukoa tähän pakkaan ammuntaan, saa pesiä sitten rauhassa.

1 tykkäys

Olikohan se Juri , joka ampui vuosia sitten pakan päältä sammakon…

Uusi liikuteltava teline. Sen verran ohut on toi iso pakka että piti lisätä taakse keskelle pienempi tausta. Liikkuu hyvin ja pysyy pystyssä. Motonet 40€.
Lyhyiltä matkoilta ammunta on kohtuullista (40-50 jaardia).

Tikut saapui tänään Falcolta joten nuolipajakin piti käynnistää.

Huikeesti pojottaa Tuomo jos 60y 22-28p tulosta… ammuin 60y setin ja keskiarvo kierrokselta 14 pinnaa. Seuraavana päivänä uudelleen ja 12 pinnaa ka. Ei o hääppönen AR vire. Pasin, Ranen ja Tuomon kippaamiseen tosiaan tarvis sen 25 eli yhteistulos 150 60y matkalta. Ihan mahoton ehtiä siihen kuntoon. Jos 60y ei kulje reilusti yli sadan, ni lyhemmillä matkoilla kaula kärkeen vaan kasvaa. Hajonta on suurin 60y matkalla. Siinä käydään enemmän kuin 1/3 osa kisasta.

1 tykkäys

Sinullahan on tuolla puuta niin paljon, että rakenna nyt ihmeessä lisäksi kiinteä ja pysyvä pakkateline! Ympärille ohuesta levystä reunukset - maksaa itsensä aika äkkiä takaisin säästyneinä nuolina. Itse lisäsin pakan yläpuolelle ohuen lipareen, joka pysäyttää ylimenevät nuolet - on ollut hyvä. Pitäisi lisätä puoli metriä leveät reunukset myös sivuille ja alas. Pari päivää sitten meni varmaan puoli tuntia hyvää ammunta-aikaa hukkaan, kun yksi nuoli lipsahti vähän ohi ja sitä sitten etsin. Löytyi lopulta hajonneena… Lisäksi, kiinteälle pakalle voi merkitä etäisyydet valmiiksi.

Vaikka onhan tuollainen siirrettävä pakka myös kätevä, kun sen voi siirtää aina sopivaan paikkaan, tilanteen mukaan. Samaa rataa tahkotessa tulee äkkiä sellainen liiallisen tottumuksen tuoma illuusio osaamisesta - sitten kun ammuntapaikka onkin eri, niin ammunta tuntuu heti jotenkin vaikeammalta.

Pihalla on pituutta vain 50m joten ei mahdu ampumaan AR treeniä siinä. Mutta talon takaa purettiin viime syksynä koulu ja sen tontilla on 200m plaania. Roudaan pakkaa sinne ja takas. Kiinteä pakka olisi kyllä muuten hyvä.

Mun tavalisin moka on ampua ali, joten nuolia menee enemmän takamaastoon sivuilta kuin yli.

Tänää vetäsin AR läpi. 60y 5 kiekan yhteistulos huikee 54p… eli keskiarvo hieman alle 11 pinnaa. Aika kaukana Tuomon tulokseista. Lyhemmät matkat meni vähän paremmin. Ainoastaa kerran 40y matkalta kaikki nuolet pisteillä. Silloinkin yks törrötti ykkösessä. Tämä laittaa pohtimaan ajomatkan kannattavuutta Turkkuseen.

Aina kannattaa ajaa Turkuun! Oli syytä tai ei!

En mäkään taida enkkaa tehdä…
Ja kaveritkin on syvältä

Se on seura urheilua. Kuka näitä muka käy pelkät mitallit mielessä ampumassa?

2 tykkäystä

Just näin! Kauden ensimmäinen tapahtuma ja kokoontuminen! Yksi kevään kohokohdista! Leppoisaa ammuskelua mukavassa seurassa!

1 tykkäys

Niin, vaikka joskus pitäisi ainakin itse keskittyä enemmän siihen ampumiseen! :smiley: Ehkä tänä vuonna…

Eilen taas vähän treeniä, 2kpl ar:ää 80cm tauluun, 60y, 50y ja 40y. Pisteet sain 184 -> 208. Parhaita sarjoja tuli 40y joku 110 pistettä ja 60y 47 pistettä.
Kuvassa hyvä sarja 50 jaardilta.

1 tykkäys

Tuo olisi ollut isossa taulussa 40 pistettä! Minkä maun levyn hankin valmiiksi?

Ihan perusmaku menee… :stuck_out_tongue: Mutta katsotaan nyt vielä se kisapäivä.

Tänään ehdin ampumaan juuri ennen sateen alkua 30 nuolta 60 jaardilta - tulos 116 pistettä. Huteja (kaikki kyllä pakassa) oli viisi ja saman verran ykkösiä, jotka tässä lajissa ovat lähes sama asia kuin huti. Vähän oli taas hätiköintiä havaittavissa, mutta silloin kun veto, ankkurointi, tähtäys ja laukaus onnistuivat kuten pitääkin, niin kauniisti laskeutui nuoli keltapunaiselle alueelle. Ei ole helppoa, ei. 60 jaardia ei salli oikein mitään virheitä, siksi sitä onkin tavallaan kiva ampua, koska se pakottaa hiomaan tekniikkaa. Läheltä osuu kyllä sinne päin räiskimällä mutta ei oikein kaukaa.

En oo koskaan ampunu yli 100 pinnaa 60y. Ennätysroundissanikaan, jossa yhteistulos jotain 430. 60y on ollut aina haarukassa 50-90 pinnaa ja selittää paljon miksi 500 ei ole kuunaan puhjennut. Nyt olin kipeänä ke-la… noro vei voimat. Saas nähä miten tässä ny si…