Amerikan Round & Preeria & Pituuskisa 14.05.2022

Kisapäivä on lauantai 14. toukokuuta. Se pyritään pitämään aina vastaisuudessa tänä ajankohtana, eli äitienpäivän jälkeisen viikonlopun lauantaina.

HUOM!

Paikkana toimii tänä vuonna Arcuksen ulkorata Turun Impivaarassa.
Osoite on: Nummisuutarinkatu 1, turku
Autot voi ajaa niille osoitetulle parkki alueelle radan vieressä.


14.5. ammutaan preeriakisa kello 11.
Säännöt ovat samat kuin ennenkin.
Jousi on maksimissaan 130 cm päästä päähän selkää mitaten.
Nuolet ovat vesaa, muut materiaalit eivät käy. Kärki jonkinlainen bluntti, kärjetön varsi tai taulukärki tai vastaava. Ei leikkureita.
Ammutaan neljällä nuolella 10 sarjaa mokkasiiniin 40 m etäisyydeltä. Jokainen osuma antaa pisteen. Jos tulee tasapisteitä, otetaan lisäkierroksia, kunnes voittaja on selvillä.
Nuolet pidetään jousikädessä ammuttaessa.

American Round alkaa preeriakisan tulosten jälkeen kello13 tienoilla.
Siinäkin ovat samat vanhat säännöt.
Ammutaan 40, 50 ja 60 jaardin matkoilta FITA-tauluun. Kultakin matkalta ammutaan 5 kierrosta, 6 nuolella, eli 30 nuolta per etäisyys.
Jousen täytyy olla puuta tai muita luonnonmateriaaleja, ei nuolihyllyä tai muuta ylimääräistä, pituus vapaa. Jänne saa olla tekokuitua.
Nuolet puuta tai ruokoa, ei muovinokkeja. Kärjet taulukärkiä tai vastaavia.

HUOM!
Pituusammunan paikka on vielä toistaiseksi auki. Kyselemme maanomistajien lupia ja kylvön aikatauluja vielä.

Alhaalla normi ohjeet :arrow_down:

Pituusammunta alkaa AR:kisan ja pienen tauonjälkeen. Eli sen jälkeen kun AR:n tulokset on julkistettu. Noin 16:30-17 tienoilla.
Pituuskisassa ammutaan kolme kierrosta, maksimissaan 6 nuolta per kierros. Tämän jälkeen mitataan laserilla tulokset. Nuo 6 nuolta saa ampua vaikka kuudella eri jousella, jos niin haluaa.
Itse kisassa ei tehdä kokeilevia tutkimuksia. Ennen kisaa täytyy tehdä kokeet kotioloissa ja selvittää, millä jousella/jousilla ja nuolilla haluaa ampua kisan.

Kisamaksu on tänävuonna KAIKILTA kotisuomen kamaralla tallustavalta osanottajalta 10€ euroa jotta radan lainaus kattuisi.
Ulkomailta tulevan ei tarvitse vieläkään maksaa kisamaksua.

Jos luvataan helteistä keliä varautukaa siihen sopivalla päähineellä ja vaatetuksella. Useamman tunnin oleskelu kevätauringossa voi tuntua päänupissa. Tuomme juomavettä paikalle, mutta omakaan juomapullo ei ole huono idea.
WC löytyy radan vierestä.

Jos on mitä tahansa kysyttävää, soittakaa tai tekstatkaa Simolle (nolla neljä yksi 463 8968) tai Mikelle (nolle neljä neljä 3399555)

Kyl me täst viel hyvät pirskeet saadaa.

Tervetuloa!

11 tykkäystä

Hienoa!

Tulossa ollaan ja voin taas hoitaa kirjanpidon, jos kelpaa.

2 tykkäystä

Hieno homma! Varmistan vielä että maksu käteisellä. Ei mitn mobilepay-hässäköitä?

Kiitos Tuomo!

Ei miellä sellasii käytetä :smiley:

Näyttää siltä että pääsisin paikalle :+1:

1 tykkäys

Tottakai meikä messissä myös. Hyvä paikka ottaa pituusjousikalustosta testit ennen conquest cuppia! Ja kisan jälkeen tehdä uusia nuolia oikealla reseptillä…

Kolme viikkoa kisoihin ja foorumilla ihan kuollutta… Kai siellä joku vähän edes valmistautuu? Kehtaako sitä sitten olla se ainoa joka hirveästi näkee vaivaa, kun ei muutkaan? :thinking:
Onhan muutamat vähän treenanneet, mutta ei suuremmin ilmoitelleet? 14.5 on kuitenkin kolme eri kisamuotoa.
Puolustava mestari, Esa ei pääse paikalle.

Onko @Hirvi ja @JMenna laittanut jousipuut pitkänä talvena talonlämmitykseen vai mikä tilanne?

Kuka ampuu uuden ar-, preeria- tai pituusenkan??

Tokihan sitä ammutaan mutta valitettavasti ei ihan niin paljon kuin haluaisin. Preeriakisa nyt menee aina vanhasta muistista, vaikka nyt voisi ehkä kokeilla yhden kerran ennakkoon… Pääpaino American roundissa, pituuskisa menee vanhalla kalustolla. Pitänee vähän elvyttää vanhoja jousia. Nyt on kyllä ajatuksena ampua peukalolla, jospa vaikka yksipuisella saisi uusia lukemia. Ehkä turkkilaisellakin, jos vaan saa totutettua peukaloa jäykempiin jousiin. Kevät on aina aika kiireistä aikaa, paljon muutakin puuhaa, ei ehdi foorumilla roikkua. Verstaallakin liian vähän. Suunnitelmia olisi vaikka kuinka. Jos olisi mahdollisuus, niin pari viikkoa täysipäiväisesti menisi ihan kevyesti verstaalla ja ampuessa.

Eiköhän sieltä porukkaa valu paikalle, kuten aina aiempinakin vuosina.

Siinä sinulle hyvä tilaisuus! Kukaan ei ole ampunut kaikissa lajeissa voittoa saman päivän aikana. Muutama on ampunut kaksi voittoa. Mutta ei kolme voittoa itsestään tule!

Joo toki näin, mutta meinasinkin näitä joista ei oikein ole kuulunut mitään. Ei kai siinä, harrasteet ja mielenkiinnon kohteet muuttuu.

Mä tykitän tota ar:ää myös tosissaan. Preeriakisaan ei ole aikaa treenata. Peukkuammuntaakin pitäisi harjoitella ja pituusammuntaa. Tulee kiireinen kuukausi toukokuusta siinä mielessä.

Lue sana “tai”. :smiley: Tietty, miksei joku päivä olisi hauska viedä kaikki pokaalit?? Esan voitto viime vuonna oli tosi vakuuttava, sitäkään ei liene kuka tahansa tehnyt ennen? Pituuskisan voittoon tuohon päälle tarvitaan aika yleismies että onnistuu.

Autokyytiä Stadista: auto starttaa Munkkiniemestä la 14.5 klo 8:30 aikoihin. Kyydissä nyt kaksi, 1-2 mahtuu vielä mukaan. Halutessaan saa osallistua bensoihin haluamallaan summalla (max. 10 eur). Alusta loppuun ollaan sitten mukana, eli preeria/ar/pituusvermeet mukaan vaan! Perinteet velvoittavat, jonkun pitää sitten tehdä paikan päällä jousi tai nuolia valmiiksi kisaan!

Muoks: toi 8:30 on ehdoton takaraja sitten. Saattaa vielä aikaistua se.

2 tykkäystä

EM:n jäljiltä känsät on poistuneet sormista.
Kouvolassa on kuulemma treenikenttä vielä lumen/tulvan alla.

toisaalta majoitus Turussa on jo sovittu 13.5. yölle ja menomatkalla vierailu JJ’s BBQ:ssa.

2 tykkäystä

Pieni tarkennus, että AR ei todennäköisesti ala aivan klo 12.00. Preeriaan menee tunti ja sen jälkeen on hyvä olla pieni paussi ennen AR:ää. Klo 13.00 on realistisempi aikataulu. Osa kilpailijoista tulee vasta AR:ään, joten heidän ilmoittautumisensa ym. ottaa myös aikaa.

Ja tosiaan, se kymppi maksetaan käteisellä. Ei mitään sähköisiä maksumahdollisuuksia. Jousiammuntaseura Arcus veloittaa radan käytöstä 5 euroa per ampuja, joten puolet kisamaksusta menee tähän tarkoitukseen.

1 tykkäys

Niin tosiaan nyt kisapaikka on eri, kuin vanha turvallinen. Ai harmi, ehkä se ei haittaa…
Kuralassa oli kuitenkin tuttua tunnelmaa!

@M.Reinikainen Mikke voisi alkuun korjata jousiammuntaseura Arcus, ei Artemis.

Korjataan.
Ei ole minun urheilumuotoni niin en nimeäkään ole koskaan opetellut.

Jaa tosiaan… Onkohan siinä uudella paikalla mahdollisuus telttailuun ? :sweat_smile:

Jaa paikka telttailuun? KYLLÄ! Kokonainen metsä!!! Keskellä metikköö on iso pirunpelto (Nunnavuori) minkä vieressä käyn muutaman kaverin kanssa sumpilla kun tulee leirittely tarve. Paljon oikein mukavia kahvittelu paikkoja, iso pururata kiertää aluetta sekä koirapuisto.

1 tykkäys

Näillä näkymin meikäläinenkin voisi tulla telttailemaan pe-la. Mites kyyditys vielä? Järkeä mennä samalla kyydillä? Pudotan Kaisun matkalla hesaan.
Eero puheli tuossa että sillä peruuntu Turun menoja, niin ei olisi itsekseen lähdössä, mutta jos houkuttelen sen kimppakyytiin…

1 tykkäys

Kävin tarkistamassa korot. Se saa riittää valmistautumiseen.

Näyttää siltä että en pääse paikalle.:-1:

Pitäkää hyvät kisat, toivottavasti edes elokuussa nähdään.

1 tykkäys

Kyllä, maksu käteisellä. Siitä jätämme sitten sen vitosen Arcuksen lippaaseen.