60n & 120n / 20 y -haastekisa 2020-21

Jere tuossa Taka-Hikiän kisan peruunnutta heitti ilmoille 60n/20y-hallihaasteen. Vielä en halliin mennyt, kun mökilläkin on inkkarikesän kaltaiset olot, joten ammuin pohjat ulkona malliksi vasta valmistuneilla nuolilla (Tuomolta ostetut #70 11/32” kepit 125gr kärjillä). Kuten näkyy, uudet nuolet, vanha mies ja jousi -combo toimii: 245. Jousi 80lbs@28” bambu-bulletwood-lemonwood ELB-henkinen kepakko. Kuvissa sarjat 1, 6, 9, 10 ja 12. Pohjatulosta koventaa se, kuten nokkelimmat lienevät havainneet, että tauluna on 35 cm Field-taulu, ei 40 cm sininen sisätaulu. :sunglasses:
4 tykkäystä

Hurjat pohjat! Tuosta on hyvä aloittaa.
Vai onko… siinä saa tehdä kovasti töitä että näkee merkittävää kehitystä!

Olen täällä mikkelissä Laitisen Eeron kanssa haaveillut tuota tauluammuntaan panostamista ja nyt talvikin yritetään petrata. Pari american roundia ammuttu Eeron kanssa yhdessä, mieli siintää kevään ar:ssä ja yorkissa. Ensi kesänä pitää saada tuo yorkkikin järjestymään. Ukko ja välineet paranee kokoajan, kova intokin on.
Ammutaan nyt tätä 20y tekniikkaa hioen ja keväällä heti ulos 122cm taulua puhkomaan. 2021 toukokuussa ainakin 5 ampujaa rikkoo 400 pistettä taas ar:ssä?? Niin ja miksei 500p myös?

Kova on joka nuolella vähintään 4p

Innokkuutta tähän haasteeseen on. Enää pitää vain päättää käytettävä taulu. Onko se FFAA:n sisätaulu vai WA:n 40cm tai 60cm tivolitaulu. Tai joku muu…
Äänestän tuon FFAA:n sisätaulun puolesta kun kuitenkin siihen tulee itse eniten ammuttua.

On Esa taas kunnossa, kovaa tulosta.

Kyllähän tällaiseen haasteeseen pitää osallistua. Olkoot periaate sama kuin kevään AR-haasteessa. Kirjaan tulokset taulukoon, jota päivitän. Esan tulosta ei siihen kelpuuteta, kun on ammuttu väärän kokoiseen tauluun… Taulu olkoot tietenkin halkaisijaltaan 40-senttinen, mieluiten IFAA:n sisäammuntataulu. Jos sitä ei ole, niin kyllä saman kokoinen tivolitaulukin kelpaa. Pisteytys yhdestä viiteen.

1 tykkäys

Luonnollisesti ensisijainen taulu on IFAA:n sininen 40 cm sisäammuntataulu. Jos semmoista ei ole saatavilla, kelvatkoon myös WA:n 40 cm maastotaulu tai ”tivolitaulu”. Jälkimmäisessä pisteytys väreittäin 1-5. Kaikissa tauluissa se pienin rengas = X, joita lasketaan sitten, jos tulee tasatuloksia.

Noudatetaan myös IFAA:n viivasääntöä, eli isomman pisteluvun saadakseen, pitää nuolen varren katkaista rajaviiva. Reikä paperissa, vaikka se rikkoisi viivan, ei riitä, vaan pakassa olevan nuolen varren on siis katkaistava viiva. Nuolessahan voi olla vartta paksumpi kärki tai nuolen väpätys voi tehdä reiästä isomman ja rikkoa viivan.

Tivolitaulussa siis koko 10 = X. Siinä keskellä oleva pienempi rengas on talja-ampujien kymppi.

Älytön pojotus!!! sopii kaikkien koittaa. Vaistolla tai kärjellätai combolla niistä. Kummatkin tavat käy tähän lajiin.

1 tykkäys

Se vielä sääntöihin, että vaihtakaa taulun paikkaa 30 nuolen jälkeen, aloitittepa ala- tai ylätaulusta. Keskikorko n. 130 cm ja puolet nuolista sen yläpuolelle niitattuun tauluun ja toinen mokoma alapuolelle. Mitat suuntaa antavia, mutta ideana vaihtaa taulun paikkaa, joka pikkuisen sekoittaa ampumarytmiä.

Do diih… ammuin sitten virallisemmat vertailutulokset Tuomon Excelöitäväksi. Eilisen pientaulutuloksen jälkeen oli ilmeisiä suorituspaineita, kun sihtailin 40 cm WA-maastotauluihin. Varsinkin alakertaan ampuessa tuli hajontaa ja sain kasaan 231. Harmistuneena itseeni koetin analysoida hommaa ja asentohan se oli pielessä, kun olin alas ampuessa useimmiten ottanut koron kädellä, en lantiolla. Pienen puhaltelun jälkeen toinen sarja antoi tuloksen 243, vaikka siihenkin yksi ykkönen lirvahti. Samalla sain pohjatuloksen 120 nuolellekin: 474.

1 tykkäys

Saakohan tuommosen jälkeen yönsä nukuttua kun peräti 126 pistettä tuli pummattua 600 pisteestä?

Voihan tuon noinkin nähdä… :grin:
Nälkä tuppaa kasvamaan syödessä; aikoinaan, yli 10 vuotta sitten, tavoite oli ampua sarja keskimäärin 15 pinnalla, josta tavoite on hilautunut pinna kerrallaan ylöspäin. Golf-termiä käyttäen on nykyinen par-tavoitteeni viidellä nuolella 20, eli 240 60 nuolella. Harjoituksissa tuo jo onnistuu aika usein, mutta kisaviivalla on vielä tekemistä sen kanssa. 235 on paras kisatulokseni HB-luokassa ja 238 puujousella veteraanilonkkareissa. On se Isotalon Jounin ME 247 vaan aika kova tavoitettavaksi.

Kova on Jounin tulos ja oliko vielä niin että 35 oli jousen paunat korjatkaahan.

Se kun alkaa olemaan aika mahdotonta naputtaa täydellisiä 25p sarjoja, aina siellä tulee nelosia. Mulla juurikin 15p on se tavoite joka rundille.
Omat 20p setit on laskettavissa yhden käden sormilla, siis kaikenkaikkiaan.

Mika: 20y matkalla itseasiassa luulisi kevyen jousen olevan valttia. Jokainen ampuu sillä millä uskoo pystyvän parhaaseen suoritukseen. Loogista olisi että se tarkoittaa kevyttä jousta ja raskaita nuolia? :thinking:

Jouni mätti muistaakseni 31 paunaisella.

Mulla ollut ihan harhaluulo maastojousiammunnan miesten yleisen sarjan jousivaatimuksesta. Oletin että koska maastojousiammunta simuloi ainakin jossain määrin metsästystilannetta niin minimipaunamäärä olisi 41,5 lbs. Pari vuotta sitten Loimaan kinkkukisassa mittautin paunat hirvittävän myötäkäyrästä jalavajousesta, oli uutena ollut 55 lbs ja ajan myötä käyristyneestä kellotettiin 43 lbs. Mittaaja vielä tokaisi että saa sillä metsästää ja huokaisin helpotuksesta että pääsen kinkkua ampumaan!

Jep. Ffaa kisoissa saat ampua vaikka 20 paunasella 70m päässä olevaa kohdetta. Metsästys paunoilla ei ole mitään yhteyttä sääntöihin.

30-35lb hujakoilla. Jos muistan kyseisen kepukan oikein niin se oli valkopyökki vatsainen ja vaahtera selkäisen semi flättis.

Jouset ei koskaa olleet niin erikoisia tai viimeisteltyjäkään tillerin suhteen kuin ne muutamat viimeisimmät. Nuolet vähän rimpulia kamaa välillä, mutta spine ja Jounin harjoittelu JUST niillä kamoilla mitkä oli ees jokseenkin kunnossa oli psykoottista.

Viimeisiä lämpöisiä ulkona ja Tuomolle listaan päivitettävää. Vaihdoin viineen 23/64-viivanrikkojat, jotka tein viime talveksi sisäkäyttöön. Ensimmäinen 60 nuolta meni mukavasti, sillä sain varttitonnin tavoitteen rikottua: 251.
Kaffepaussin jälkeen ammuin toisenkin sarjan 120 nuolen tulos mielessä. Ylätaulusta alatauluun vaihtaessa asentokontrolli petti taas kerran ja ekaan sarjaan 14. Toinen samanlainen pari kierrosta myöhemmin, mutta silti yli oman par-rajan: 245.
120 nuolen yhteistulos siten 496.
5 tykkäystä

Aika lyhyt listaus näemmä tässä Jeren alkuideoimassa haastekisassa… :thinking:
Hanhien muuttoa kuunnellen ammuin tänään pari sarjaa mökillä. Nyt taitaa biorytmit olla alhaalla, kun ei meinaa saada joka laakia asiallisesti liikkeelle, vaan ihmeellisiä tuhnuja eksyy joukkoon. No, molempiin 60n-kierrokseen kumminkin 235 ja 120n 470. Viimeiseen sarjaan sain rutistettua 24.