#46 Pihlaja pitkäjousi

Terve.

Sain toisen (onnistuneen) jouseni valmiiksi.
Tästä tuli 68" pitkä ja 46# 28" vedolla. Hieman mutkainen, mutta jännelinja istuu hyvin kahvassa keskellä.

Alunperin jousi oli 70" ja melko myötäkäyrä, joten paahdoin vatsan. Tämän jälkeen olikin niin jäykkä ettei jänteelle saanut joten jatkoin ohennusta ja tilleröintiä.

Kun tilleri alkoi olla omaan silmään melko hyvä oli jäykkyys tippunut 42 paunalle.
Tavoite alunperinkin oli tehdä 45-50 paunainen jousi joten päätin lyhentää muutamalla tuumalla, pituutta kun oli melko reippaasti.

Tilleröinti ei varmastikaan ole kovin häävi mutta ainakin jousi heittää nuolta rivakasti ja tarkasti. Kestävyyden näkee sitten ajan kanssa.

Kahvassa poltettuna osman solmu tuomaan metsästys onnea ja käpälikkö suojelemaan niiltä ei onnistuneilta laukauksilta, haha. Pitää vaan toki ne metsästysluvat hankkia ennen ensi kautta. :smile:

7 tykkäystä

Tämä on kyllä ihan hieno jousi. Toivotaan, että kestää eikä tule puristusmurtumia tai hajoa selästä. On kuitenkin ihan jäykähkö ja pituus-vetopituussuhde 2,43 jäykällä kahvalla vielä. Tilleri ok, joskin ylälapa taipuu vähän liikaa kahvan puoleiselta kolmannekselta. Nokeista voisi ottaa ainakin puolet pois leveydestä. Ja sitten, kahvassa on jokin ihmeellinen juttu, joka ei kuulu näihin primitiivijousiin… Se on myös ihan turha, käden päältä voi ampua aivan yhtä hyvin.

Kiitos palautteesta.

Joo nyt jälkikäteen huomaan itsekin että tuo ylälapa voisi olla parempi. Noh tekemällä oppii. :blush:

Kahvan puolesta ei ole primitiivijousi. Oon sen verta kehno ampuja vielä että mukavampi harrastaa nuolitelineellisellä, haha. :sweat_smile:
Ehkä seuraava sit ilman telinettä. :ok_hand:

Reippaasti vain, nuolihylly on lähinnä mielen tasolla toimiva apu, vähän niinkuin apurattaat. Joskus jos on itse nykyisin ampunut nuolihyllyisellä, niin ainoa ero jonka huomaa, on se pieni hetki kun joutuu sopeutumaan eri tyyliin. Eli jos opit ampumaan hyllyltä, niin opit lähinnä ampumaan hyllyltä, jos vähän karkeasti yksinkertaistaa.

Käden päältä ampumisen ainoa huono puoli on että sulat joskus repivät kättä. Ainakin jos ei laita punosta sulitukseen. Jotkut käyttävät hanskaa jousikädessä, ei vain sulkien takia vaan myös otteen takia

Ei ikinä, koskaan, milloinkaan – jos vain nokinpaikka on oikealla korkeudella suhteessa nuolen ohituskohtaan. Itse ammun aina ihan paljaalla jousikädellä ja eipä tässä ole tämän vuosituhannen puolella sulat raapineet kättä, jos vain tuo nokinpaikkaehto täyttyy. Käytän toki punosta sulituksen edessä mutta kyllä sen aina vaan huomaa, jos nuolen nokkipää lyö käteen – mikä saattaa tapahtua joskus harvoin jos ammun jousella, jossa ei ole oikein säädettyä nokinpaikkamerkkiä.

2 tykkäystä