3D-elukoita

Jossain vaiheessa olisi kiva hankkia muutama 3D-elukka tuomaan vähän vaihtelua ammuntaan. Tarjontaa on paljon mutta mikä merkki tarjoaa parhaimman kestävyyden yhdistettynä kelvolliseen ulkonäköön? Esimerkiksi Petikossa on ollut erilaisia elukoita, joista jotkut näyttävät todella kärsineiltä, jotkut taas oikein hyviltä, joistakin materiaali murenee, joistakin lähtee väri, joistakin irtoaa nuoli hyvin ja niin edelleen. Kun vaan tietäisi vielä valmistajan.

Franzbogenin ja Elevenin valikoimissa on aika edullisiakin 3D-maaleja mutta ne kaikki ovat aika rumia. Naturfoam, SRT ja CenterPoint (näiden firmojen tuotoksia löytyy monesta saksalaisesta jousitarvikekaupasta) ovat taitavasti tehtyjä mutta miten ne kestävät käyttöä ja aikaa? Kaipa nuo keskimäärin aika hyvin kestävät, vai?

Millaisia kokemuksia tämän foorumin lukijoilla on 3D-eläimistä?

Mä ostin omani Erätukun konkurssista kun sai puoleen hintaan. Puolella hinnalla hinta oli lähellä markkinatasoa ulkomailla. Aika lujaa niihin tarttuu nuoli kiinni. Toisella on jo jakaus otsassa. Veikkaan että väripinta rapisee käytön myötä. Hirveästi en niitä voi suositella. Sinänsä fiksun näköisiä.

Ite olen etsinyt jo pitkään kohtuuhintaista ja fiksun näköistä villisikaa… Semmosta keskikokoista.

Katsohan täältä, laaja valikoima ja järkihinnat (jos nyt mikään 3D-maali on järkevän hintainen…):

https://www.bogensportwelt.de/3D-Tiere

Syksyn WA-liiton 3D-MM-kisoissa ammuttiin NaturFoamin maaleihin. Ne ovat ainakin ulkonäöltään hienoja. Toinen ilmeisen kelpo merkki on SRT. Myös Center-Point tarjoaa ihan kivoja maaleja, siellä on myös etsimäsi villisika, lähes 10 kilon karju:

Jatkoa tähän - toiselta foorumilta katselin kommentteja kyseisestä kisasta ja Naturfoamin maaleja haukuttiin. Materiaali on kuulemma aivan kelvotonta. SRT:n maaleja on käytetty aiemmissa kisoissa ja sitä kehuttiin. Joskin kaikenlaisia arvioita löytyy kaikkien eri valmistajien maaleista, joten varauksella kommentteihin pitää suhtautua. Juu, en ole mitään ostanut enkä varmaan ihan heti ole hankkimassakaan…

No niin, kävipä niin, että ostin järkihinnalla erään seuran 3D-elukoiden poistokasan, yhteensä 15 elukkaa, kaikkia kokoja. Ovathan ne vähän kulahtaneita mutta pysäyttävät edelleen nuolen ja näyttävät siltä miltä pitääkin. Jonkin verran korjailua ja maalailua, niin hyviä ne ovat.

Toisin sanoen, IX Taka-Hikiän Mestaruus 2018 -kilpailu sunnuntaina 7.10.2018 ammutaan maastokierroksen osalta suurimmaksi osaksi 3D-elukoihin!

6 tykkäystä

HIeno satsaus Tuomo!!!

Petikon elukoista väri kaikkoaa valon ja veden vuoksi. Ne ovat siellä huhtikuusta marraskuun alkuun, eli yli puoli vuotta. Eli ei ihme. ja talvisäilytyskin ulkovarastossa. Sen lisäksi kovaa reiitystä taljajousilla yms… Kumieläin kovilla siinä…
Säästeliäämpi ulkoilutus antaa pidempää käyttöikää.