120/20 Loimaa

…onko tulossa? Pasi ja Lahden Kalevi ilmeisesti ainakin. Mulla olkapää vihoitellut mutta tänään kesti 120 nuolta joten jos ei huomenna ole kipeäksi tullut niin ilmoa vetämään.


Uudet nuolet


Viimeiset 10 nuolta. Ammuin samanaikaisesti 2x5 nuolen sarjoja, uudet vs vanhat. Oli iso ero nipuissa

Minulla tivolitaulubuumi menossa, Jyväskylän 25 m (9.-10.3.) ja Kotkan 18 m (22.-23.3.) buukattuna. Jätän kevään uffaffaan SM:t Loimaalla ja Teuvalla väliin ja katselen sitten seuraavaksi ulkokisoja osallistumismielessä.

Jyväskylän alkukisan karsinnassa toinen ja Kortström neljäs. Ihan hyvinhän meillä meni historiikkijousilla rankinglistan kärkipään kuitulonkkareita vastaan. Tänään sunnuntaina iltapäivällä sitten ottelut, joka onkin ihan oma lajinsa: kolmen nuolen sarjoja ja voitosta kaksi pinnaa, tasapelistä yksi. Kuudella pinnalla voittaa ottelun jne. 5-5 tilateessa ammutaan yhden nuolen uusinta.
Eilen oltiin tähtäimettömien jousten joukkueena neljäs, mutta hävittiin ottelu Jyväs-Sulan vaistoampujille ja pudottiin viidensiksi.

1 tykkäys

Hienoa, hyvin ammuttu!

En minäkään ole valitettavasti loimaalle lähdössä. Kiinnostaisi kyllä, mutta on muutakin tekemistä. Ja sattumoisin on sisätreenit jääneet vähemmälle. On paljon valmistautumista Istanbulia varten. Tonkin nuolien tekeminen vie viikkoja ja yhtään joustakaan ei vielä ole avattu…

Lyhyt yhteenveto Nykäskylästä:
Ekassa matsissa pudotin 6-4 (kaksi kurasarjaa) Artmiksen Lindholmin, toisessa saman seuran Huovisen 6-0 ja pääsin kultamatsiin. Finaali olikin sitten ihan TV-kamaa ja kumpikin ammuimme hyvin päätyen 5-5 tasatilanteeseen ja uusintanuoleen. Ammuin reunaysin, mutta Pekan kantti kesti vähän paremmin ja hän ampui napakympin vieden kullan Kittilään. Kortström voitti ensin Puijon kaverin, mutta toisessa matsissa Jalkanen pudotti hänet pronssimatsiin, jonka hävisi Huoviselle ja jäi neloseksi. Kärkinelikko siis samassa järjestyksessä kuin alkukarsinnassakin.

2 tykkäystä

Onnittelut!

Toi pistelasku on ihan mielenkiintoinen. Jokunen vuosi sitten käytiin Matiaksen kanssa Oittaalla, ehdotin silloin että ammutaan 3d vähän niinkuin golfin reikäpelisysteemillä. Joka maaliin 3 nuolta ja se kumpi saa enemmän pisteitä voittaa ja saa yhden pisteen. Etuna olisi se että kisa olisi tiukempi vaikka ampujien tasoero olisi suuri. Jos on useampi ampuja niin parempi voisi olla että kaikki kisaajat ampuvat vaikka 6-8 rastia normi systeemillä vitaali-lihas 5-2. Neljä parasta sitten ratkaisivat voittajan kolmella rastilla reikäpelisysteemillä, pisteet 3-2-1-0. Katsojaystävällisempikin olisi.

SM-viikkojen jousiammunnasta oli Areenassakin pitkä pätkä mutta valitettavasti siinä näytettiin vain tähtäinjousien (rekurvi ja talja) loppuottelut. Olisivat nyt kuvanneet ja esittäneet lonkkariluokankin, olisi ollut kiinnostavampaa ja jännittävämpää katsottavaa!

2 tykkäystä

Niinpä… varsinkin kun Pekan kanssa kumpikin onnistui ampumaan “asiallisia” osumia, joita ei tarvinnut hävetä yleisön edessä. Plussana se, että oltiin Janin kanssa jo Lahden tällä puolen, kun härpäkeampujat pitkän odottelun jälkeen pääsivät TV-kameroiden eteen.

Jatketaan nyt vielä tähän tivolitaulukisaputkeani… Viime viikonloppuna ammuttiin Kotkassa 18m SM-titteleistä. Perjantaina aloitettiin pappaluokilla ja olin 50-vuotiaiden LB-luokassa tuloksiltaan kovatasoisessa alkukisassa kolmas lukemin 455, jolla petrasin Lehtisen Jakken 60LB-luokan SE:tä 20 pinnaa. Otteluissa etenin pronssimatsiin, jonka voitin ja pronssilätkä kaulaan. Kultaa otti alkukisan kakkonen, Tomi Lindholm ja hopeaa alkukisan ykkönen, Timo Viitanen (470 alkukisassa).

Lauantaina oli vuorossa yleiset luokat ja viimeiseen sarjaan sähläsin vain 14 pinnaa, yhteensä 432, ja putosin kakkoseksi Lindholmin ottaessa ykköspaikan 440:llä. Kesympi taso siis yleisessä lonkkarissa pappapuoleen verrattuna. Otteluissa sitten etenimme Tomin kanssa kultamatsiin, jossa otin revanssin hänestä ja SM-kulta mukana kotiin.

Jani Kortström, joka minun tapaan ampui perinnekepillä, taipui alkukisassa hyvän alun jälkeen neljänneksi, eteni pronssiotteluun, jossa taistellen hävisi Mathias Smedsille. Mitalimatseissa siis RiJo:n perinnejouset vs. Artemiksen kuitukaaret.

8 tykkäystä

Onneksi olkoon hienosta ammunnasta!
Ihan älytöntä voittaa suoralla, hyllyttömällä lonkkarilla tommosissa sarjoissa. Tekee varmaan Tomin, Mathiaksen ja Jakken nöyräksi. :sweat_smile:

1 tykkäys

Samaa tuomari rupesi kesken semifinaalin sanomaan mulle, olikohan tilanne 4-0 siinä vaiheessa :sweat_smile: Onnittelut Esalle voitosta, oli kiva päästä haastamaan!

1 tykkäys