Vaahteralonkkari 80# @30"

Ihan rehti yksipuinen vaahteralonkkari pellavajänteellä. Suora mutta käkkyrä, vähän piti oikoa lämmöllä.

  • 80 paunaa 30" vedolla
  • 194cm pitkä
  • 41mm leveä
  • 724g painoa
  • pellavajänne 15 säikeinen
  • kiinanöljyllä käsitelty7 tykkäystä

Kaikki sun tekemät vaahtera jouset on kyllä komeita, joku niissä vaan kiehtoo.
Mun kohdalla varmaan tapahtunut jonkin sortin leimautuminen näihin jousiin, ensimmäinen yksipuinen sotajousi, mitä pääsin kokeilemaan, oli juurikin sun tekemä vaahtera.

Kiitti, nää nyt on tämmösiä. Se sun vetämä vaahtera oli ihan piirun verran tätä leveämpi, mutta peräti 50 paunaa jäykempi. :smiley: Tämä on aika paljon siis ylimitoitetumpi, ei ottanut settiä juuri mitään. Ainoa mikä oli, oli tuo alalavan pieni myötäkäyryys mikä näkyy vetokuvassakin.

Kyllä vaahterasta tekee, mutta vähän tälläsiä sämpylöitä näistä tulee kun leveyttä pitää olla yli 40mm.

Yksinkertaisen tyylikkään hieno!

Onkos tässäkin epäsymmetriaa? Miltäs täysi veto näyttäisi, jos sijoitat geometrisen keskikohdan jousikäden kämmenen tukipisteen alle?

Tuli muuten mieleen, että olisi hienoa, jos jousiesittelyissä olisi mukana myös kuva rungosta. Näkisi vähän, että millaisesta puusta jousi on lopulta veistetty. Esimerkiksi oliko tämä halkaisijaltaan noin 50–60 millimetriä, ehkä noin 10-vuotias vaahtera, joita pusikot ovat täynnä. Sellainen nuori pikkupuu?

Kiitos. Veto näyttäisi noin varmaan paremmalta. Nuoli on keskikohdan kovalla kuvassa.

Aihiokuvia voisi ottaa joskus, tämä oli juurikin tuommoinen kuvailemasi jämäpuu. Tuossa missä lapa tekee jyrkän mutkan sivulle, oli myös myötäkäyryyttä. Paahdoin sitä suoraksi, mutta hieman palautui myötäkäyrä silti tilleröinnissä.
Massaa on muuten sen verran jousessa että voisi kuvitella tuonne 32" asti kestävän.