Turkkilaisten coreja

Tämmösiä oon nyt taitellut viime aikoina, pikkuhiljaa etenee projektit. Nyt joukossa on erilaisempaa, kaksi pyöreää pituusjousta ja kaksi kulmikkaampaa sota/taulujousta. Kasan kulmat ja tipit on vähän miten sattuu, saattaa olla että jotkut näistä lentää vielä romukoppaan.

108cm, 115cm, 114cm, 118cm.

9 tykkäystä

Hyvää tekemistä. Miksi on miten sattuu? Nyt kannattais ottaa tohon mukaan yks “nyyläys” projekti. Semmonen jossa ei ois yhtään “miten sattuu” juttua missään vaiheessa. Uskoisin että sillä homma menis eteenpäin. Tulokset on jo sulla kovia, niin näkisin että hyvin pienet parannukset tekemisen joka vaiheessa veisi nuolta kauemmas nyt. Nyt semmone jousi joka kestää vuosia - tai jopa isältä pojalle.

Kun ei mikään ole koskaan täydellistä. Tämmöisiä sarvijousen coreja olen tähän mennessä jo jonkun 20kpl liimannut yhteen, mutta ainahan sitä löytyy parannettavaa. Pajan lattialla makaa hylätyt ja aina pitää yrittää uusia. Jokaisen muotoisia jousiahan sitä on ollut, mutta “parhaan” jahtaaminen on hankalaa. Jollekin kelpaa, toiselle ei mikään. Tuommoisia taulu/sotajousiahan en ole ennen tehnytkään muuten.

Hyvä luotto alkaa olla nyt että tehdään niitä isältä pojalle -jousia. Edellisissä jousissahan ei ollut muita vikoja kuin että järestään olin jättänyt coren liian paksuksi. Kun teen jousista vähän enemmän läpitaipuvia, ei pitäisi olla hädän päivää. Kun katsoo Ivarin 7v sitten tekemiä jousia, niissä oli samaa vikaa. Eli siis muotoseikat ei ole ollut mun jousissa se ongelma.

edit: Niin meinasin että vain nuo kaksi alimmaista vähän hakee vielä muotoa.

Tuossa mättömeiningissä olet toisaalta kahlannut hirmumäärän tietoa ja kokemusta läpi. Nyt alkaa varmaan mittapuoli ja muotopuoli olla parempaan päin. Iloitsen sun vääntämisen määrästä. Näistä hyötyy jokainen joka haluaa perehtyä Aasian sarvijousistoon. Meikäkin vaan ootellu että teet ne hyvät ja sitten… mä. hah.

No juu juu. Ja kaikki aikanaan, nyt on kohta 2 vuotta näitä yritetty “vasta”.
Painetaan eteenpäin kun muutakaan ei osata. :smiley:

Turkkilaisia tulee muuten vielä yksi lisää, lyhyempi rapucore saa siyahit ja siitä tulee täten 5-osainen core. Joku 118-120cm taulujousi.

1 tykkäys

Tipit lyhenee vielä.

Ensimmäiset 2 uriteltu. Pyöreät, mutta ei sopivat uritukset. Eli kuin alkuperäisetkin.

1 tykkäys

Hyvältä näyttää! Urat/harjanteet noin milliset?

Joo, aikalailla 1mm x 1mm. Voi olla vähän syvemmät kuin leveät, todellisuudessa.