Tunnistus apua

Terve,

tässä on nyt pitkin kevättä tullut inventoitua mahdollisia vesanuoli materiaaleja ja kuivumassa on pihlajaa, tuomea, ruusua ja muutama vadelman varsi. Mutta nyt tarvitsisin tunnistus apuanne muutamaan pensaaseen. Lunta on vielä haitoiksi asti eikä lehtiä näy vielä mutta jos kuitenkin kokeillaan. Mikäli kuvista ei aukea lajit niin otan uudet kuvat kunhan pukkaavat kunnon lehdet.

pensas 1

Pensas 2 ja 3

Viimeiset kaksi ilmeisesti ovat idänkanukkaa ? Siitä muutama kysymys. Kuinka vääntyneestä kannattaa yrittää tehdä nuolta ? Kannattaako tuosta paksusta yrittää tehdä lohkovartisia nuolia ?

Pensaat 1,2 ja 3 ovat itselle täysiä mysteerejä, varsinkin 1 näyttäisi tuottavan kohtuu suoria ja hyviä varsia. Mutta mitä ne ovat ? Onko kyseessä kaksi tai kolme eri pensas lajia vai yhden ainoan lajin eri ikä muodoista. Kakkos pensaasta en ottanut näytettä koska se kasvoi ykkösen vieressä. Nämä kaikki löytyivät muutamien satojen metrien päästä toisistaan alueelta johon on dumpattu kaikenlaista tavaraa olematta kuitenkaan kaatopaikka.

Kiitos jo etukäteen…

ps. nimimerkki saattaa aiheuttaa mielikuvan nuoresta henkilöstä mikä ei aivan täysin pidä paikkaansa.

t. Mika

2-3 On terttuselja.
Nuo punaiset varmaankin korallikanukkaa.

Onko tämä jonkun sortin ruusu ? Varsien alaosa on piikikäs mutta yläosa ei ole. Kakkos kuvassa näkyy ruusumaiset marjat, kokoa niillä ei juuri pikkusormen paksuutta enempää ollut, pari senttiä pituudeltaan. Pisimmät varret olivat luokkaa reilut 2 metriä. Ei nyt tullut leikattua näytepalaa mutta kunhan tuo puolimetrinen hanki siitä ympäriltä sulaa niin haen mallit. Näitä löytyi parista kohtaa. Vaikutti hyvältä tavaralta koska suoria varsia oli mukavasti seassa. Kunhan routa sulaa niin haen karkulaisen lapion kanssa kotiin oli se minkälaista tahansa nuolimatskua.

Tuosta terttuseljasta ei paljoa löytynyt tietoa jousi/nuoli käytössä, onko tämä joku marginaali laji niihin hommiin ?

Terttuselja on melko pehmeää puuta, jonka vesoissa on paksu, huopamainen ydin. Sentin vahvuisen seljanvesan saakin napsaistua poikki ihan kevyesti näpeissään. Vanhoissa, paksuissa varsissa on enemmän puuainesta, mutta sen tiheys liikkuu 500 kg/m3 huitteilla ja puu on poikkeuksetta pyöreäselkäistä ja oksakyhmyistä, joten marginaalista kamaa on. Yksi vuosikausia kypsynyt selja-aihio minulla osoittaa kyllä ihmeellistä elastisuutta lattiatillerissä, ja näyttöä on, että selja muuttuu pitkällä aikavälillä kovemmaksi ja kimmoisammaksi. Täytyy tehdä jossain vaiheessa jouseksi tuo.

Rykelmä nuoria puita löytyi viime syksynä ja ne unohtui kunnes tänään selasin puhelimen kuvia ja heräsi taas uteliaisuus siitä mitä ne mahtaa olla. En löytänyt lajia joten kysytään täältä.



Suoria hyvännäköisiä runkoja, oma veikkaus joku pajun sukulainen.

Tuomen sukukin kävi mielessä mutta tuoksu muistaakseni oli mieto

Kyllä nuo kovasti pajuilta näyttävät.

Pitää käydä kaatamassa yksi jossakin välissä kunhan ehtii ja tutkia tarkemmin. Hyvän näköistä runkoa josta voisi saada jotakin aikaiseksi. Onkohan tämä joku hybridi kun ei ole aikaisemmin mokomaa nähnyt. Runko viittaa raitaan mutta kuori ei ole samanlainen, kuori viittaa enemmän haapaan.