Raitajousi 85lb # 32½"

Raidasta jousi… kuulostaa niin tutulta?

Viimeinen kuva uuden omistajansa hellässä huomassa.

1 tykkäys

Onko olemassa puulajia, josta Mikke ei tekisi jousta…? Eikös tuo raitajousi ollut noin 80-paunainen ja kesti jopa ammuntaakin?

1 tykkäys

85lb 32" vedolla kun viimeksi mittäsimme norjassa. Ei oo paunat pudonneet kun viimeksi kyselin.
Noin +60grammainen koivu nuoli lähti 154fps nopeudella.

Danielin mukaan ampuu hyvin vieläkin.

En oo saanu vielä siperianhernettä toimimaan. Suurin syy siihen on että en ole mitää oikeasti sopiaa aihiotakaan jaksanut ettiä ja olen 100% varma siitä että on niitä muitakin joista ei saisi vaikka kokeilisin :slight_smile:

Defleksiä laittamalla kepistä kuin kepistä voidaan saada irti vetoja, joita sama puu ei suorana kestäisi kertaakaan. Kikka olikin käytössä laajalti pajujousten käyttöalueella.

Tuoreelta sen laitoin noin viikoksi defleksille muottin. Otin siitä sitten suoraan vireellee ja aloin ampua. Video lyötyy kaiketi youtudesta. Ei siihen silti jäänyt musitaakseni kuin joku 4 tuumaa myötistä.

Ideani siis oli saada selkäpuolen kuidut venymään, mutta en usko että olisi tarvinnut.

Hassua, miten myötis on katsojan silmässä. Sotapaju-ukko toteaa, että eihän siihen jäänyt kuin joku neljä tuumaa myötäkäyrää, mikä on lyhytjousiukolle sama kuin ei jousta ollenkaan. Kaksikin tuumaa kun on ihan liikaa.

Noinpa juuri, onnistuneeseen jouseen jää reflexiä :smiley:. Eri asia sitten, osuuko yhtään mihinkään reflexisillä jousilla…
Mutta mahtaa vähän jäädä stäkkääväksi tuommoinen jousi jossa 4" jännitystä on jäänyt pois setin muodossa. Tai ainakin vetoalue jää lyhyemmäksi.

Miksi jousen pitäisi aina olla suora?
Totta helkkarissa suorempi ja refleksi potkii paremmin mut mitä sitten?

Toi oli muistaaksini sen 204cm pitkä (en jaksa tarkistaa)
Vastaisiko tämä 4 tuumaa sitten metri kolkkyt lyhärissä sitten +2 tuumaa?

Ei muuten stäkkää yhtään. Pehmee loppuun asti.

+2 tuumaa olisi ihan liikaa, metrikolkyt-lyhärissä. Se on se tunne, kun ensimmäinen vaaksa vetoa on ilmaa, ja järkikin sanoo, että heitto per pauna on onneton.