Pituusammuntatulokset jousiluokittain

Olisiko meillä mahdollista ruveta pitämään pituusammuntatuloksia jousiluokittain? Tarkoitan siis Tuomoa ja Tuomon siistejä exceleitä. :smiley:
Olisi kiva keräillä sieltä ennätyksiä haltuun… Siinä olisi hauska kilpailu, kuka omistaa useimman ennätyksen suomessa??

Jaotelma 35#-70#-rajaton tjsp.

Kyllä! Kunhan saadaan ensin Turun suunnalta joskus ja viimeinkin Knuutinpoikien hyväksymät viralliset säännöt ja luokat. Sitten asia helpottuu kun on luokat paperilla, eikä niistä tarvitse aina vääntää uudestaan. Asia on ollut pitkään vireillä, toivottavasti eteen jossakin vaiheessa… Eli, ensimmäinen sääntöehdotus luokkineen on ollut siis Knuutinpoikien kokouksessa keskusteluissa ja sieltä se palautui vielä minulle hienosäätöön. Korjausehdotuksia en ole vielä saanut, joten odotellaan… Näistä pituusammuntasäännöistä on keskusteltu jo niin pitkään, että olisi upeaa saada viimeinkin kunnon säännöt ja kehittää pituusammuntaa siltä pohjalta. Jos säännöt olisi saatu jo viime vuonna sorvattua valmiiksi, niin maaliskuussa olisi ehkä ammuttu I Taka-Hikiän Pituusammuntamestaruus -kilpailu, joskin koronan takia se ei ehkä olisi sittenkään toteutunut. Mutta, jatketaan patistamista, ehkä ne säännöt sieltä vielä joskus saadaan!

Edit: Jerehän on tosiaan sääntöehdotuksen lukenut ja kommentoinut. Samoin Tuukka on antanut sääntöehdotelman ensimmäiseen versioon palautetta. Ehdotus siis mukailee USA Archeryn pituusammuntasääntöjä, Knuutinpoikien henkeä noudattaen. Säännöt julkistetaan vasta sitten kun ne joskus saadaan valmiiksi mutta tässä kuvana tiivistelmä luokista.

pituusammuntaluokat

Eli viisi jousiluokkaa, kolme jäykkyysluokka ja kaksi jänneluokkaa. Taulukossa x:llä merkitty luokat, joissa ennätyksiä voisi kirjata, yhteensä siis 20 luokkaa. Lisäksi ehdotelmassa oli mukana englantilaisten sotanuoliluokat, kolme kappaletta.

3 tykkäystä

Minun kopioni on ainakin viellä Simon “ns” pöydällä. Se sieltä mihinkään ole lähtynyt vaikka kaksikuukautta sitten luvattiin…

Kyllä se ukko on jo pantava tilille tästä vartomisesta…

Luokkiin vielä minusta voisi tuon 70lb ja leikkuri nuolen ottaa. Ymmärtääkseni monissa kilpailuissa tuosta 70lb luokasta on jo luovuttu kun ei ole ollut tarpeeksi osan otajia jenkeissä?

Joo, luokka 50–70 paunaa on vähän turha, mielestäni. Mutta toisaalta, sehän on vain yksi rivi säännöissä enemmän, että ei siitä haittaakaan ole. Luokat ovat Suomessa lähinnä ennätysten kirjaamista varten. Kisat sinänsä eivät muuttuisi varmaan mitenkään, koska voittaja on se, joka pisimmälle ampuu. Eli tilastointia varten ihan ok.

Leikkurinuoliluokat jätin pois, jotta homma pysyisi mahdollisimman yksinkertaisena, ainakin alkuun. Toisekseen, Suomessa kiinnostus leikkuripituusammuntaa kohtaa taitaa olla aika olematonta. Toisaalta, rivi säännöissä sekin on - leikkurin vaatimukset ja mitat saanee suoraan jo olemassa olevista säännöistä.

Mutta, mennään nyt ensin sillä mitä on ja siellä Turun suunnalla asian voisi laittaa etenemään!

Pikku muistuttelun ja kiristelyn jälkeen Simo lupasi lähettää kopionsa mulle.

Pitäisi tässä vielä se samperin kokous naamatustenkin pitää…

Nykyisin etäpalaverointi on kätevää!