Osage B-jännäri 42"

Pikku luikku, 107cm lyhyyttä, 60 grammaa naudan jalkajänteitä. Kahvasta 31mm leveä, normi sivunokit ja hevosen jouhia ylälavassa. Kuvassa ihan tappoveto, 18" ja jotain 60 paunaa. 75 paunaa sitten 22" vedolla? Pitää päästä ampumaan niin voi viimeset silasta.
Aika roheesti uskaltaa tämmöstä tilleröidä, kestävempiä mutta yksinkertaisia materiaaleja saa hakea.
Vetokuvan jälkeen vähän raaputin ulkolavoista.10 tykkäystä

Tyylikäs. Alakaaren kärki voisi taipua ihan inan enempi ollakseen pari ylälavalle. Iso koristetupsu. Voi lakaista tipin tuolla.

Kyllä, tipi-luuta!

1 tykkäys

Kyllä Jerestä on sukeutunut uskomattomalla tuotteliaisuudellaan suoranainen esikuva meikäläisille nahjustelijoille.

3 tykkäystä

Kiertyykö tuo ylälapa vasemmalle vai tekeekö jousen asento sen ?

On kyllä kaunis been muoto !

1 tykkäys

Kiitti. Mukavaa hommaahan tämä. Eikun sieltäkin suunnalta jotain tikkua esille?

Mika: Varmaan vähän kiertyy vedossa. Kahvarerefleksi herkästi tekee tuommosta.

Itseasiassa tämä on varmaan onnistunein B:n muoto mulla. Jänteillä pysyy. Oivalsin vaan että B-kahva vaatii huomattavasti enemmän paksuutta että pitää muotonsa, siihen kohdistuu kova vipuvoima.

1 tykkäys

Joo, Jeren tahti antaa itellekki energiaa. Ihan innostunu taas tekemään jousia. Komppaan Tuukkaa, sievät najuhsteluvuodet itellä takana… öööö liki kolme vuotta meni vain vanhaa kalustoa huoltaen ja muutamia nuolisettejä tehden. Nyt loppu tänä talvena. Persana. Jeren ansiota paljolti.

1 tykkäys

Hyvä, eikun antaa tulla vaan! Vähän yli rajojen vaikuttamista… Minunkin piti mennä metsästyskortin preppauskurssille nyt kuun vaihteessa, mutta eipäs päässykkään.

Oletko jere ortanut tähän mallia jostain historiallisesta? Tämä on kyllä hieno jousi! Osagelyhkäri voi olla aikamoinen paukku.

Kiitti. Ei ole mikään varsinainen kopio. Profiili ja hevosenjouhitupsu on ollut aikanaan käytössä laajalti. Mutta… osagea ei ymmärtääkseni jänneselystelty. Tämmöstä tää on kun amatöörit tekee varman päälle. Osage kestää kuritusta hurjasti ilman jänteitäkin.