Mitä teit tänään (tai eilen) - kerro!

Vuorijalavaa. Etuprofiili kapenee lavan puolestavälistä tasaisesti nokkeihin. Jännelinja kulkee vähän sivussa ja se näkyy lapojen kiertymisenä. Korjaan jos se koituu ongelmaksi.
Mitä mieltä tillerimuodosta? Itellä meni sormi suuhun, kun levossa tuo on tuommoinen mutkainen. Silmä sanoo, että tässä on vielä jokin pielessä, mutta mikä?

1 tykkäys

Mun mielestä ihan hyvä tilleri, tokassa kuvassa ehkä pikku sarana oikean lavan keskellä, myös kahvan tyvistä hieman jäykkä molemmin puolin.
Oon vasta reilun puoltoistavuotta tehnyt jousia joten ei kannata mun sanaan uskoa :smiley: Kunhan vaan kommentoin…

Näyttäs saranan alulta oikeen keski kohdalla. Ja kahvan vierestä enempi ensin taipumaan

Oli joo tuon muotoinen. Hain vatsan ja selän samalle lustolle lylyssä joten käyryys säilyi luonnollisena

Samaa mieltä oikean lavan keskikohdasta, taipumaa pitäisi saada enemmän vasemmalle lavalle kahvan vierereen.

Mitäkö tein… mökillä aikaa tappaakseni ja Corona-jousen kosahdettua jatkoin uusia jousiprojekteja. Mikken välittämän bambun alle tulee yksi bulletwood-lemonwood-combo. Tämä Esa-paunoihin ja kesän kisat mielessä.

Toinen, eilen liimaukseen mennyt, on mielenkiintoisempi viritelmä. Sen vatsana on unkarilaisosagen jämistä liimatut billetit, niin, että sauma on pystyssä keskellä lapaa ja kahvan kohdalla vielä normaali V-liitos billettejä yhdistämässä staaviksi; neljä palaa osagea siis. Sitten löysin aihiota kevennellessä pahan piilo-oksan toisessa lavassa n. 30 cm lavan päästä. No, kokeeksi molemmista lavoista pätkä pois ja V-liitoksella lemonwoodia jalan verran tilalle. Pitäisi kestää, kun bulletwood ja bambu ovat ehjänä päällä sitomassa… kestäähän ne sakarat sarvijännejousissakin. Laitan kuvia ja tekstiä jousiketjuun, jos/kun onnistuu. Siinä tapauksessa taidan nimetä kepakon ”12 Pieces” tai ”Dozen Pieces”, sillä sarvikappaleet mukaanlukien osia kepissä tulee olemaan se 12 (jänne ja kahvanahka poisluettuna).

1 tykkäys

Aloitin AR harjoittelun. 40 jaardilta osuu pelottavan hyvin. Seuraavassa treenissä sitten pidemmältäkin. Jos kisaa ei pääse ampumaan, niin ei kai tuosta haittaakaan ole. Kivaakin on katella kun kauempaa napsuu nuolet tauluun.

Kisa järkätään jos tai kun nämä nykyiset “rajoitteet” saadaan pois alta. Jos ei, niin seuramme ottaa valtion (tuona hetkenä) märäämät/voimassa olevat toimet mukisematta käytäntöön.

3 tykkäystä

Tää on kuitenkin vaan niitä kalajuttuja! Eivais. Ois kyllä kiva kokeilla AR ekalla jännejäkkärällä.

Niin ajattelinkin, että sen hetkisen tilanteen ja ohjeistuksen mukaan mennään. Luulen kuitenkin, että ainakin kesään asti mennään aika tiukoin rajoituksin. Siksipä voisi jo nyt ideoida, miten pidetään jonkinlainen etäkisa, että olisi edes jonkinlaista tapahtumaa? Kukin ampuu itsekseen, tai pareittain joskus jossakin? Tuloksia ei tietenkään kelpuutettaisi mihinkään virallisiin tilastoihin mutta saataisiin vähän eloa ja puuhaa toukokuulle.

4 tykkäystä

@JMenna pariudutaan!

Netissä yhdessä porukassa on pyörinyt kisa A4-kokoiseen printtitauluun; kuva alla.
Pisteet (WA-tyyliin): Uloin koronarengas 1; punainen 2; keltainen 4; nuoli puhtaasti viivoja rikkomatta punaisella 3; viivoja rikkomatta keltaisella 5. Maksimi siis 75 pinnaa.
Ampumamatkoja oli 5, 8, 10 ja 18 m. Arvaamalla ampujat varmaan suosiolla noilta lyhimmiltä matkoilta.
Printterin kautta ampumaan!

Kuva kokeilu…

5 tykkäystä

Mittailin tuohon tontin viereiselle peltoheitolle paalut AR-ampumista varten. Taustapatjalle pitää kehittää joku näppärä teline, että sitä ei tarvitse jättää aina siihen tuulen riepoteltavaksi vaan voi roudata helposti paikoilleen ja pois.

Mistä saa niitä 120-senttisiä rinkuloita?

@Heikki - Tuossa Ranen versio siirrettävästä taustasta.

Rinkulatauluja saa kaupoista… Vaan missä on sitten juuri nyt hyllytavarana helposti saatavilla onkin sitten eri juttu.

:astonished:Ei oo todellista!!

No, löytyihän noita verkkokaupoista kun rupesin etsimään. Pannaan tilaillen. Eihän nykyään oikein mitään saa enää kaupasta, vaan pitää aina tilata jostain. Onneksi nyt ei ole kiire.

Kun yli 120cm taulu on kyseessä, tuommoinen motonetin rengaspari on ollut näppärä. Iso taulu tarvitsee painoa että kestää tuulessa. Omassa taulussa on myös reilut taittuvat jalat ikäänkuin A-tikkaissa, pulttisaranoilla ylhäältä kiinni.

Heinäpaali jos vaan on mahdollista. Lavan päälle ja pikku katos. Paali maksoi 40€ ja katon nyt tein ylijäämästä. Ei lähde tuuleen ja kestää vuosia

Tuo Ranen nokkakärrymalli on kyllä kätevä, mutta minäpä tarvitsen näin aluksi “hieman” enemmän taustapakkaa etenkin pystysuunnassa. Iso solumuovipatja on kyllä jo tullut askarreltua aiemmin.

Hmmm. Tuli mieleen, että parisängyn patja pystyssä olis kova juttu. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Pakka voi oheta reunoja kohti. Minulla on pihan perällä olevassa pitkän matkan pakassa maalitaulun yläpuolisessa osassa ohut lipare solumuovia - pysäyttää hyvin karkulaiset. Vastaava periaate kuin pihan käyttöpakassa, siinä johon ammutaan Taka-Hikiän kisan lämmittelyt. Varsinaista pakkaa on suurennettu ohuilla reunoilla. Säästää niin materiaalia kuin painoa. Keskeltä se pakka kuitenkin kuluu eniten, vaikka kuinka harrastaisi haja-ammuntaa.