Mitä teit tänään (tai eilen) - kerro!

Nyt ollaan istanbulissa. Siellä kaukana näkyy top kapi ja vieressä agia sofia. Maanantaina lähdetään tuijottamaan jousia top kapiin!

6 tykkäystä

Näyttää hyvältä , todellakin :gyl: kukrisi.

Kiitos!

Minulla on nyt erään pikaraitiolinjan edestä raivattu tuore vaahteranpätkä (rungon halkaisija n. 9 cm). Kuivaaminen arveluttaa. Kuinka aggressiivisesti uskallan halkoa ja muotoilla - vai onko parempi vaan liimata päät umpeen?

Ei vaahtera kummemmin halkeile tai vääntyile. Itsellä on tapana tuommoiset halkaista ja jättää kuivamaan puolikkaina.

Jos on aikaa, voi heti tuoreeltaan kuoria, koska kuori lähtee helpommin irti. Tai suoraan työstää jouseksi. Kuorittuna ja halkaistuna kannattaa palikka säilyttää kosteassa, ettei halkea/kieroile.

1 tykkäys

Kesän mökin alla tuulettumassa olleet jousiainekset pääsivät uuden verstaan katonrajaan talvehtimaan. Tilleröintiseinä pohjamaalattu. Pian mahtuisi reilusti yli kaksimetrisiäkin jousia tilleröimään, jos sellaista tarvitsee. Vanhan kämpän kellariverstaalla onnistui vain max n. 180 cm aihioiden vääntely.

9 tykkäystä

Tein tuollasen heposen viime lauantaina ja jousen siihen päälle… Kyllä rakastuin tähän laitokseen ja aikaa sen tekemiseen meni alle tunti… Montahan tuntia on aiempien rojektien kanssa tuhlaantunut kun jousta saanut viritellä millon mihinkin että saa työstää…

Lisäksi hankin kava höylän ja ensimmäisen siklin !!! Sitä miettii nyt miten sitä ilman sikliä pärjäskään aiemmin ,:thinking:

7 tykkäystä

Onpas komea staavivarasto Lehtiksellä! Näyttää siltä, että tuohon on jemmattu vain priimapuuta - toisin kuin eräillä :crazy_face:

Hartonen, suosittelen lämpimästi työkaluvalikoiman laajentamista kavasiiklillä. Sellaisen saa tehtyä itsekin varsin helposti, voin laittaa kuvan omastani kuhan kerkiän. Ideana on, että se on kavahöylä, jossa on siikli teränä. Se on just paras työkalu sellaisiin syheröihin, joita kavahöylä ei repimättä niele, mutta joissa tarvitaan reippaampaa haukkaamista kuin tavallinen siikli tarjoaa. Ihan ykköstyökalu.
Edit: googlaapas “bowyers edge”.

2 tykkäystä

Juu nopeella guuglauksella löyty sellanen. Ihan pätevän näkönen joo ja aika yksinkertainen. Täytyypä tehdä ! Kiitokset

Laitanpa vielä linkin keskusteluun, jossa Jurin kavasiikli: https://www.tapatalk.com/groups/paleoplanet69529/all-you-bowyer-s-edge-owners-t15972.html

Laitoin kaksi valmistumassa olevaa jousta ja kiinanpuuöljyllä käsitellyn valmiin lempijouseni savustumaan. Mitäpä sitä huonoilla jousilla harjoittelemaan ihan uutta juttua. Laitoin experimentti savustimen pohjalle brikettejä ja savuksi lahoa mäntyä, lämpöä ja palamista säädän märällä ruohonleikkuu jätteellä. Siitäkin tulee mukavasti savua.


Metson maksa,sydän, kivipiira, sipuli metsäsienipasta.

Anteeksi oli pakko laittaa vaikka ei ollut jousella tapettua mutta olipahan hyvää…

5 tykkäystä

Puun savustamisesta on ennekin ollut juttua ja kaiken päättelyn jälkeen sen olennais vaikutuksia ei ei tietääkseni ole vielä kukaan kiistänyt.
Itsellänikin on yksi tuomi joka on noin viikon ollut savustuksessa muinoin kun sen meidän muinaistekniikan leirille majan katon rajaan jätin leirin ajaksi ja tulta pidettiin koko ajan yllä.
Veden kestoa saadaan ainakin nahkaan ja kankaaseen myöskin.

Reilut viisi tuntia savustin ja otin yöksi sisään. Pitää jatkaa huomenna savustamista. Tämän päivän tulos on muikeasti savulta tuoksuvia jousia joiden pinta tuntuu aivan eriltä kuin ennen savua. Mielenkiintoinen kokeilu, toimisi varmaan paremmin kuivalla hiekkakankaalla koska tuolla kostealla nurmella kodan sisäpuolen kankaan pinta oli täynnä vesipisaroita. Oris oli saman painoinen kuin aloitettaessa ja syreeni otti gramman lisää painoa. Odotus oli että molemmat kevenevät hieman. Testiä lisää, pitää ottaa jouset mukaan kun lähden yöpymään jahtiin kuivemmilla paikoilla .

Ohhoh… Olipas mukava käydä pitkästä aikaa kävelemässä metsällä jousen kanssa. Pyitten kanssa lirkuteltiin monta tuntia ja pari hienoa holliakin tuli mutta ei kerinnyt nuolta laittamaan matkaan… Maanantai vielä töitä ja sitten kolmen viikon kesälomat !!! Pari jousta on nyt tekeillä. Toinen rekurvi ja toinen lonkkari. Tässä pari kuvaa uudesta lonkkarista jolla mahdollisesti tullaan takahikiälle nöyryyttämään ellei lomalla tule parempia. 180 pitkä saarni lonkkari ~50 paunaa 28 vedolla. Vatsa paahdettu ja käsitelty mehiläisvahalla ja pellavaöljyllä. Mukava heittonen perus lonkkari. 16 säikeinen pellava jänne. Tilleriä täytyy vielä parantaa. Paahdon jälkeen kahvan kohta ei ole täysin suorassa.

9 tykkäystä

3DSM vesisateessa. Ekat 17 rastia vain 12 vartalo osumaa ja 60p. Kahvitauon jälkeen 11 rastia, 5 vitaalia ja 9 vartalo osumaa-87 pistettä lisää. Jousen sisäänajossa on vielä paljon työtä. Pitkät matkat piti vetää ihan tuurilla. Yllättäen sateen vaikutus oli se että nuolet alkoi viemään vasemmalle.

1 tykkäys

Vähän loppu paunat kesken… tai tuuri.


Nyt voi tehä lisää sotajousille nokkeja.

2 tykkäystä

Mistäs sait? Mult loppu kaikki lehmät jo. Pelkkää hirvee jäljel enää :smiley:

Netistä.
Tilasin viking dragonilta.
Kyselin lähi teurastamoltakin mutta eivät päästäneet :smiley:

Viking dragon on kyl jo penteleen vanha yhteisä joka näemmä vieläkin toimii ja elää hyvin :+1:

Teurastamot on kyl välil kinkkisiä. Itsekkin oon saanut miltein luurin korvaan kun kyselin elukan osista :smiley:

1 tykkäys