Mitä teit tänään (tai eilen) - kerro!

Löytyi tallia siivotessa vanha mutta hyväkuntoinen lampaatalja. Miten tuosta saisi karvat pois parhaiten ? Vois tehdä siitä viinen tai pari mutta ilman karvoja. Kuukkeli tarjosi braunia, phillipsiä, veetiä ja brasilialaista vahausta ynnä sokerointia yms mutta ajattelin kysyä vielä täältäkin.

Kopsuttelin lylyt ruotuun. Molemmista irtoaa kaksi slaissia kun sahaa vannesahalla kahtia, paksuudet on nyt jotain 30-40mm.

Nonii nyt sitten sitä rauduskoivua jostakin.

Saksasta joskus tilatuista 101 kepistä 84 selvisi jatkoon. 11/32” ja 70-75 lbs luvattu ja seuraavaksi jäykkyys- ja painolajittelu, jos vaikka 3-4 settiä valikoituisi lentokykyisiksi.

2 tykkäystä

Aloin piirtämään profiilia 120cm pitkään pohjolan osageen. Alalavan puoli 44mm ja ylälapa 36mm leveä, paksuus tasaisesti noin 22mm. Kaadoin joskus kevät talvella mutta tämä jäi jostain syystä ilman alkupainoa ja pvm tägiin. Tiukan oloinen rassi.

1 tykkäys

Lauantain kisan pituusammuntanuolet sulitettu raakanahalla! Viisi nuolta, uutta settiä, neljä mäntyä ja yksi bambu. Tuo bambu on todella tiukkaa tavaraa, 10% kevyempi ja 25% jäykempi kuin parhaimmat mäntypituusnuolet, jotka on siis tehty niin jäykästä ja kevyestä materiaalista kuin mahdollista. Mäntynuolet painavat keskimäärin 200 graania, pituus 600 mm ja jäykkyys 38–41# 22 tuuman tukivälillä. Bambu on 180 graania ja jäykkyys 51#, pituus myös 600 mm. Kaikissa halkaisija 6,5–7,0 millimetriä. Bambu on Intiasta, siinä on solmut vain päissä. Kuulemma harvinaista lajia mutta loistoluokan nuolivarsimateriaalia. Kaksi aihiota sain Hendrikiltä ja siitä paremmasta tein pituusammuntanuolen. Sellainen kutina on, että tuo nuoli löytyy vielä kaukaa!

Kertaakaan näillä ei ole vielä ammuttu…

A post was merged into an existing topic: Tiedoksi: Käyttäjien luottamustaso foorumilla

Kävin heittämässä 30km fillarilla alueella missä isotuomipihlaja on levinnyt oulun luontoon, tuloksena kolme uutta puskaa joista jokaisesta voi hyvällä omallatunnolla ottaa yhden kustakin kuivumaan kunhan se aika taas koittaa. Lisäksi kaksi uutta joita epäilen marjatuomipihlajaksi koska ovat selkeästi lyhyempiä ja kasvutapa ryhmänä on eri tyyppinen. Näitä on nyt neljä tiedossa. Mukavasti on nämäkin päässeet leviämään luontoon. Nyt on paras aika pongailla näitä koska kaikki muut puut jo vihertää hyvin mutta nämä pensaat vasta aloittelevat, lisäksi värisävyt poikkeavat ympäröivästä vihreydestä. Kohta alkaa kukinta joten silloin eroittaa myös hyvin jousipuut.

1 tykkäys

Mitä on pohjolan osage…kysyy tietämätön …

Tämä syreeni millä on sydämen muotoiset lehdet, muistuttaa läheisesti korttipakan herttaa. Muut lajikkeet ovat vaihtelevassa määrin kuraa tai toimivaa. Tuukan jakamaa tietoa

1 tykkäys

Petikossa näyttää olevan sateen uhka joten rasvasin karhunrasvalla pähkinäjousen:

Käytännön toteutus siten että ensin reilusti rasvaa jota hinkkasin pellavakankaan palalla joka puolelle ja lopuksi pyyhin ylijäämät pois. Tunnin päästä sama juttu eli kaksi kerrosta. Riittääköhän.

Jos Petikossa sataa niin pääsisi punnitsemaan että pitääkö vedet pois. Jännä huomio myös että neitseellinen valkoinen pinta muuttui haalean ruskeaksi käsittelyn myötä. Nyt on mennyt nelisen tuntia käsittelystä ja vieno riistan tuoksu on haihtunut eikä rasva tunnu käsiin.

3 tykkäystä

Laitoinpa minäkin ensimmäistä kertaa karhunrasvaa jouseen. Hyvin sinne imeytyi ja helppo oli levittää. Eikä haissut oikein ollenkaan.

Sen sijaan tiukkaa teki valita petikkoon kisajousta. On vähän ääripäät vastatusten, ampuako 400 greinin mäntynuolilla vai 640 greinin saarninuolilla. Sitten taas kevyellä jousella ampuisi paremmin, mutta jäykällä jousella kantaisi pidemmälle…

1 tykkäys

Itse ammun Petikossa samalla kalustolla kuin edellisen Primitiivijousikisan Vanhalinnassa. 38-paunainen jousi ja 450-graaniset mäntynuolet. Lentävät kyllä vakaasti mutta vähän turhan hitaita, vaatii tarkkuutta matkan arvioinnin suhteen. Petikossa ammuntaetäisyydet ovat varmasti järkevät mutta silti tuntemattomilta matkoilta ammuttaessa nopeus on valttia. Tosin tässä vaiheessa ei enää kalustoa vaihdeta, huomenna ehkä ehtii vielä vähän ammuskelemaan.

Huomiona omista karhunrasvakokeiluistani:
Puun pinnassa saisi olla ohkainen kerros rasvaa eli jos puu on imenyt kaiken niin laittaisin lisää vielä.
Itse itseäni lainaten, heh:

Tuosta kolmesta viikosta jousi oli noin yhden viikon ajan lämpimässä auringonpaisteessa. Toisin sanoen epäilen, että olette ainakin pari viikkoa myöhässä jos huomiselle pitää olla jousi kosteussuojattu karhunrasvalla.

Juu totta, tämä olikin takaraivossa. Parempi kuitenkin kuin ei mitään. Ongelma on että näitä ammuntakamppeita valkataan vielä kisojen edellisiltana. :smiley:

Juu näinhän se on. Saas nähä millainen paniikki ittelle iskee syksymmällä kun on Lietoon lähtö :sweat_smile::+1:

Sinällään lyhyillä ammuntamatkoilla ja lyhyellä, alle päivän sade-altistuksella ei ole niin paljon haittaa, toista se on sitten kun ammutaan york roundia vesisateella…

Rohkeasti mukaan vaan, johan täällä on foorumilla pitkät pätkät tutustuttu.

Hmmm…
Pähkinä kosahti ja petikkoon pitäis päästä.
Onko ihan hullua jos osallistuu tänään väsätyllä pihlajalla?

Aijai, sitä sattuu. Ei ollenkaa huono idea. Veistät jousen profiilille ja lähelle sopivia mittoja, sitten sauna päälle ja lämpimäksi, sitten jätät jousen saunan jälkilämpöön yön yli kuivamaan. Tarvittaessa toistat vielä toisen kerran.
Toki voi tulla ongelmia ropellille vetämisestä tai halkeamisesta…ehkä. Puristimilla lauteisiin kiinni.
Lopuksi tilleröinti ja pitäisi aika lähelle 10% päästä kosteudessa. Hyvällä tuurilla alle. :smiley:

Voin myös lainata jousen.

No hemmetti, kai sitä pitää kokeilla itte väsätä.
Mutta jos viittit ni pidä ihmeessä varalla yks jousi :joy:
Ainii, pystykkö ottamaa sitä mörkö jalavaa kokeiltavaksi samalla?