Maailman käsityöläishuippuja

Monenlaista jousentekijää ja osaajaa on tänäkin päivänä elossa. Jos sarvijousien tekijöitä ajettelee ja googlailee niin Adam K. sieltä tulee ja tietty Jason B.tekee kovaa jälkeä koko ajan. Sitten Stephen S. ja Ivar M. On monia muitakin siklin heiluttajia Atarn foorumilla ympäri maailman.

Tiettyä huipputekemistä veivaa kuitenkin Novotny. Kaverilla on tuo salukibows firma ja entinen lasikuvanveistäjä Tsekeistä elättää itsensä monenlaisia sarvijousia tekemällä. Tekee trad. matskuilla kuin myös moderneilla. Miehen sivustolla on kyllä huikean nameja jousia. Ja jamppa on sijoittunut heppajousiammunnassa hyvin eli on osaava ampujakin.

videota vuodelta 2006 kaverista

Ja tuoreempaa 2016

Pakko vielä rytästä tähän muutama namukuva, eka Mongolimeininkiä

Hornbowyuan53unstrung

Hornbowyuan53strung

ja sama peli vedossa

hornbowyuandrawn32

Tämä Skyyttimutka on jo liian ihana…ei voi kattoo kauaa tai ei uni tule.

P5170011

1 tykkäys

ja vielä… kaveri on tehny oikeestaan kaikkia sarvijousimalleja… Korealaisia, Kiinalaisia, Turkkilaisia, Intialaisia, Crimin Tataareja ja löytyy sieltä Egyptikeppikin.

Indo Persian…

hornbowcrabocrestrung1

India, crab bow

Hornbowegypt04

epykti

Kiinan kaari…

Tuossahan tuo on tuo Crab bow. Aletaanko Juha samaan aikaan tuohon sarvijousiporukan rapujousihaaste-kisaan?

Huipputekijöistä kun puhellaan, tulee mieleen Cem Dönmez. Tekee aika huippuja turkkilaisia taulu-, sota- ja pituusjousia. Ja on näköjään sen 20v jo tehnytkin.
Beeveristä en tiedä… Nättejä jousia, mutta miten niillä lentää keppi? Ivar ja Beever on aika “tuoreita” tekijöitä, kun ovat vasta noin kymmenen vuotta ymmärtääkseni tehneet sarvijousia.

Beever ymmärtääkseni tekee ihan täyspäiväisesti jousia myyntiin, mutta mites Ivar?

Ei ole intohimojanan keulilla Crabbow… Nyt tiukasta aikataulusta irroitetaan minuutit leikkurisetin valmiiksi saattamiseen.

Uusi nimi listoille: Kamil Baca. Tasaiseen tahtiin tekee monenlaista jousta myyntiin ja laittaa näistä kuvia facebook sivulleen “Kamil Baca bows”.
Enimmäkseen sarvijousia, joista muunmuassa 45" crimean tatar lähtee mukaan peräti 800 eurolla…!
Ja kun viimeistely on vielä pirun tarkkaan tehty maalauksilla ja kiiloituksilla, on siinä hinta kohdallaan.