Jousigolf

Miten olis tälläinen jousigolf. Laitetaan 3D eläin kolon paikalle ja tiiauspaikalta aletaan lähestyä eläintä esim 200m menis varmaan 2 nuolella kunnes pääsee ampumaan elukkaa. Vitaalialue pisteytetään 10p sydän 8p keuhko ja 5p lihasosuma jos kolmannella nuolella osuu vaikka 8p alueelle on pisteet 8p - 3nuolta = 5p Ja näitä mietin ihan selvinpäin.

4 tykkäystä

Humalatila huomioonottaen ihan mielenkiintoinen ajatus. Miksi ei. Sehän on rasti siinä missä muutkin ja kaikille tasavertainen… toisaalta onko 200 metriä liian pitkä… 150 niin siihen olisi pitkälle heittävillä jousilla yrittämistä osua lähelle ja tehottomilla oltaisi kuitenkin suht lähellä maksimeissa… Ainakin huomannut ~ 150 metriä maagiseksi rajaksi monen jousen kanssa .

Tottakai matkoja voi olla mitä vaan esim siellä Tuomon pellolla 4-5 tollasta rastia tosi helppo toteuttaa. Elukan tilalla voi olla taulu jossa pisteet samalla tavalla .Haastetta vois taulussa olla että pitää ampua kuvapuolelta eli jos ampuu yli niin pitää yksi nuoli uhrata että pääsee ampumaan oikealta puolelta.

1 tykkäys

Kunhan säännöt pidetään selkeänä ja pisteen lasku niin eiköhän tästä rasti synny.

Maren ajatus on itse asiassa aika nerokas, koska siinä laukaisujen määrä sisältyy automaattisesti ammuttuihin pisteisiin. Ei tarvittaisi epämääräisiä pistetaulukoita. Voisi olla sekä 3D-eläintä että taulua, jolloin myös ammuntasuunta vaikuttaa. Lisäksi ammuntatarkkuuden merkitys korostuu, eikä jousen suorituskyky, joka on tavallisessa jousigolfissa aika merkittävässä asemassa. Laiskemmallakin jousella pärjää jos malttaa tehdä lähestymisen huolellisesti. Hiotaan tätä!

Edit: Ja tässähän on vielä mahdollisuus taktikointiin - yrittääkö osua eläimeen kaukaa vai ottaako vielä yhden lähestymislaukauksen, jotta voi yrittää tosissaan osua keskelle!

3 tykkäystä