Jalavajousi 38#@28"

Yksipuinen jalavajousi, 38 paunaa 28 tuuman vedolla. Pituus 1770 mm, leveys 45 mm, massa 595 g ja lähes nolla-viruma. Muutamia pikkuoksia oli mutta eipä niistä haittaa ollut. Kaunista puuta kyllä!


3 tykkäystä

Parempi kahva ehdotus :wink:

Joo, piti tehdä sen mukaan mitä puuta oli aihiossa jäljellä. Laitoin vähän korkkia narun alle, koska muuten kahva olisi ollut hieman kovera.

Tääh? Ei kun tuo mun laittama kuva on minun muokattu versio tuosta sinun alkuperäsestä kuvasat.
Niin että vuole tuo ihme nystykkä pois kadensian jälkeiseltä alueelta jotta saat kaunis linjaisemman muodon tuohon kahvaan.

Kaunis jäkkärä. Tuolla leveydellä, pituudella ja vetospekseillä nollasetti on kyllä selviö. Massa on melko valtava, joten heitto on sen mukainen.

Nyt on kyllä hieno! Kannatti käydä tanskanmaalla, Holmegårdvaikutteet näkee tämmöinen puolisokeakin.

Hieno jousi tässäkin, oikein mukavasti tosiaan ylimitoitettuna. Ei kuitenkaan varmaan tärräytä käsille.

Nuo sun kahvat on kivan simppeleitä. Mitä tuo lanka on kahvassa?
Meneekö näistä kolmesta jousesta myyntiin jousia?

Pellavalankaa, jota myydään nimikkeellä haukisiima. Se on mielestäni sopivan paksua kahvaan. Tämäkin menee eteenpäin, siksi mielellään hieman reilu mitoitus, jotta jousi pysyy varmasti kasassa ja myös suorituskykyisenä.

Näitä en ehtinyt kronottamaan mutta tästä lähtien on kyllä tarkoitus testata kaikki jouset, jotta saan niin sanotusti kovaa dataa jousien suorituskyvystä. Sain viimeinkin valmiiksi ammuntalaitteen toisen prototyypin, joka toimii kohtuullisesti. Ei ammu samaan pisteeseen, joten jotain häikkää siinä vielä on. Mutta teen aiheesta oman ketjun.

Kuulostaa hyvältä. Tuumasinpa itsekin kronon hankkimista, kun kiinnostaahan nuo jousten lukemat…

Meinasitko, että ammuntalaitteella saat eräänlaisen vakiotuloksen jousista ulos? Laita kuvia laitteesta!