Crimean tatar 139cm

Ja vielä crimean tatar. Periaatteessa vain pidempi turkkilainen. Kasan osat on hieman pidempiä kuin turkkilaisissa, mutta sal-osat on huomattavasti pidemmät. Siitä syystä että näillä jousilla vedettiin 32-34" vetopituuksia. Merkittävä ero turkkilaiseen on myös että kärjet on jyrkemmällä kurvilla. Nyt ei siis tehdä mitään lällyjä vehkeitä vaan oikeilla kurveilla.

Tässä yksi hyvä esikuva.
image
Ja tässä toinen.

1 tykkäys

Tähän, kuten Balkaan, tulee kahvan päälle lisäpala. Muut ihan normi v-liitoksilla

4 tykkäystä

Hyvä meininki.

1 tykkäys

2 tykkäystä

Miten se Karpon Crimean Tatar on niin eri mallinen ku noiden kahden yläkuvan tykit?

Siinä on paljon vähemmän refleksiä. Olihan Adamilla jousi vireessäkin pari viikkoa putkeen kun otti chronomittauksia.
Voisin myös kuvitella että niissä raskaissa 150 paunaisissa jyllää semmoiset voimat että ei samalla refleksillä kyetä tekemään kun alle satapaunaiset. Tai sitten ei.
Se puolalainen nuori kaveri tekee kovalla refleksillä jäykkiä tataareja “hornbowyers” ryhmässä, että tiedä sitten.

Tästä jousesta kevennän varmaan vähän refleksiä, kuten kahvan kulmaa. Liian hurjalta näyttää nyt.

Vaahteraako näiden jousien originaalit coret ovat? Voisi aika hyvin toimia tuollainen 150 reflex omissakin projekteissa.

Originaalin core-puuta ei mielestäni tiedetä varmaksi, mutta vahva veikkaus että oli vaahteraa. Saattaa joutua pari miedompaa jousta treenaamaan ennenkö tataari onnistuu. Katsotaan miten tää menee mullakaan.

Joo siis oli Crimean Tatar kuukausia vireessä kun Adamilla oli se projekti että miten putoo paunat ajan kuluessa. Alussa notkahti paunat mut sitten ei putonu viikon parin jälkee enää paljoakaan.