Blackfoot-mukaelma, 40#@21"

Tälläinen Blackfoot-mukaelma tuli tehtyä. Materiaali espoolaista luumua, pituus 119 senttiä nokista nokkiin, jäykkyys 40 paunaa 21 tuuman (AMO) vedolla. Leveys kahvasta 31 mm, nokeista 18 mm, poikkileikkaus suorakaide pyöristetyin kulmin, kuten esikuvassakin. Punaokra-maavärillä värjätty punaiseksi, sellakkaa pintaan, ettei päästäisi väriä niin paljon. Raakanahkajänne hankkimastani peuran taljasta, originaalissa on jännejänne. Tein tämän jousen preeriakisaa silmälläpitäen.


On jousta, niin monenlaista! Jokaiselle kisalle oma. :smiley: Tämäkin on oikein komea! Tosiaan hieno väritys tuo punainen ja vielä raakanahkajänne, aijai.
Lyhyt on tuommoinen 119cm, joko kokeilit miten osuu?

Yksinkertaiseen malliin on Blackfoot jousta aikoinaan väännetty, turhat monimutkaisuudet jätetty pois. Kahvakin ihan suorakaide?

Kiva tuo oksanreikä nokin lähellä. Nuo ovat mielestäni kauniit nokit muutenkin.

Joo, en tällä osu mihinkään, vaatisi harjoittelua… Kahva on tekstin mukaan pyöristetty mutta kuvan mukaan suorakaide pyöristetyin kulmin. Hyvin yksinkertainen malli mutta niin vain sillä on metsästetty ja sodittu. Oksanreiälle en tehnyt edes mitään, kuiva tappi tipahti siitä itsestään pois.